"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Στον Σύριζα Τρικάλων το μείγμα αλαζονείας, πολιτικού αμοραλισμού και …”καρεκλοκενταυρισμού”, τους έκανε να επιχαίρουν για τη “νίκη” τους – του Γιάννη Κεμανίδη

lafarm

Σχετικά άρθρα

“Αν έτι μίαν μάχην Ρωμαίους νικήσωμεν απωλούμεθα παντελώς”!

 (Πύρρος, ο βασιλιάς της Ηπείρου)

Νίκη κατά ποίων και με ποιον τρόπο; Αυτό φαίνεται να τους διαφεύγει.

          Και ενώ η κοινωνία χαμογελά ειρωνικά ή ελεεινολογεί, αυτοί πανηγυρίζουν.

         “Και οι έσχατοι έσσονται πρώτοι”, έγραψε εύστοχα σχολιαστής του tv 10.

Ποιοι νίκησαν, λοιπόν;

Η “παλιά φρουρά”, η ομάδα που είχε την ευθύνη για τη λειτουργία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Τρικάλων, από την κυβερνητική περίοδο του κόμματος, μέχρι σήμερα.

Με τις γνωστές …επιτυχίες σε όλους τους τομείς δράσης. Επιτυχίες που καταγράφηκαν, κυρίως, στις δημοτικές – περιφερειακές εκλογές, όπου το κυβερνών τότε κόμμα δεν είχε να προτείνει ούτε έναν υποψήφιο δήμαρχο στο νομό Τρικάλων, ούτε υποψήφιο Περιφερειάρχη.

Απόδειξη αποτυχίας μιας κομματικής οργάνωσης, την ευθύνη λειτουργίας της οποίας είχαν οι σημερινοί “νικητές”.

          Ο αγώνας τους εξαντλήθηκε στο να καταλάβουν θέσεις και “πόστα”, στοιχισμένοι με τα πολιτικά γραφεία των τριών, τότε, βουλευτών. Με τον τρόπο τους “έδιωχναν κόσμο”. Και αντί το κόμμα, ως κυβερνών, να ενισχυθεί, αποδυναμώθηκε.

          Οι ίδιοι, λοιπόν, άνθρωποι, αντί να κάνουν δημοσίως μια αυτοκριτική, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παραμερίσουν, δίνοντας ευθύνες σε νέα στελέχη, έδωσαν λυσσώδη μάχη να επικρατήσουν εκ νέου για να συνεχίσουν …την πετυχημένη πορεία τους.

         Αντιγράφω από την απόφαση του 2ου Συνεδρίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. :

“…Η ανάδειξη νέων στελεχών σε όλα τα επίπεδα του κόμματος και ιδίως η ισόρροπη συμμετοχή γυναικών στα κομματικά όργανα, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στην κυβέρνηση πρέπει να είναι μόνιμο μέλημα όλων μας.”!

Και στην ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, στην έναρξη της συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ (Κυριακή, 06/09/2020), κατέληγε ως εξής!“…Συντρόφισσες και σύντροφοι, σας καλώ να κουβεντιάσουμε, να ακουστούν όλες οι απόψεις, όλες οι κριτικές, αλλά σας καλώ με αίσθηση ευθύνης, ο καθένας και η καθεμιά από εμάς, να στηρίξουμε με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας την προσπάθεια ανασυγκρότησης του κόμματος, για την οποία έχουμε δεσμευτεί. Και δεν αναστέλλουμε αυτή την προσπάθεια. Την προσπάθεια για διεύρυνση, τη στρατηγική επιλογή της Προοδευτικής Συμμαχίας.

         Για να δει κανείς κατά πόσο συνάδει η πρακτική των μελών της τοπικής Ν.Ε. με τις αποφάσεις του κόμματος και της ηγεσίας του.

         Δεν χρειάζεται να αναρωτηθεί κανείς για το πώς κατόρθωσαν οι “έσχατοι” να γίνουν πρώτοι. Το είδαμε στην πρώτη πράξη του δράματος. Έγραψαν ως μέλη – εκλέκτορες τις γυναίκες και τα παιδιά τους, τις νύφες και τους γαμπρούς, τους κονιάδους και τα μπατζανάκια τους.

         Και επέσειαν τον …”κίνδυνο ΠΑΣΟΚοποίησης του κόμματος”, που εκπροσωπούσε η “ομάδα Ξάφου – Παρθένη”, την οποία ανήγαγαν σε υπέρτατο εσωκομματικό εχθρό.

        Ο Πύρρος, βασιλιάς των Μολοσσών της Ηπείρου, μετά τις “πύρρειες νίκες” του, πέθανε στο Άργος από μια κεραμίδα που του πέταξε στο κεφάλι μια γυναίκα, μάνα ενός νεαρού μαχητή που προηγουμένως είχε τραυματίσει τον Πύρρο με το δόρυ του.

        Κάτι θα έπρεπε να διδαχθούν οι “κολοσσοί” της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής, στους οποίους υποβάλλω τα θερμά μου συλλυπητήρια!

Γιάννης Κεμανίδης

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η παλιά φρουρά, βλέπε Νταούλας -Μπάτζιος, έχουν την καρέκλα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Νταούλα από το 2012. Μετά τις τεράστιες επιτυχίες τους, βλέπε Δημοτικές, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΈΣ εκλογές,σκέφτηκαν και αποφάσισαν ότι κανείς άλλος δεν μπορεί να τα πάει τόσο καλά, όσο αυτοί.Να κάνουν αυτοκριτική???μα αυτοκριτική γίνεται όταν πράγματα δεν πάνε καλά, όταν δεν πιάνονται οι στόχοι. Αφού λοιπόν τα πράγματα πήγαν περίφημα, ποιος ο λόγος??να μη συνεχίσουν ?? Είχαν δε γνώση οι φύλακες. Όλο το προηγούμενο διάστημα , γράψανε, γράψανε, γράψανε…. και έτσι ήτανε σίγουροι για την νίκη τους. Λίγο πήγε να τους χαλάσει τη σούπα, η δεύτερη υποψηφιότητα, αλλά έτσι άπραγοι θα μένανε? Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Κι άν έχεις μαζί σου όλους αυτούς που χρόνια τώρα, από το ΚΚΕ, ξέρανε από μαγειρέματα!!!! την είχαν στο τσεπάκι τους. Βγήκανε και κάνανε και τις καταγγελίες τους ( εμείς είμασταν καθ όλα εντάξει, φταίγανε οι άλλοι, ο Σπανός, ο Οικονόμου, μέχρι και ο Λάππας. Για να ξέρετε ποιοί είναι οι κακοί!

  2. Πρόεδρε, κυττάξτε να τακτοποιήσετε το “Μένουμε Τρίκαλα” και αφήστε τις φιλοσοφίες και τον ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων ήσυχο. Μην προσπαθείτε να τον κάνετε σαν το κόμμα του Κουβέλη, που ακολουθούσατε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης