"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Στον χάρτη της EasyJet μπαίνει ο Βόλος!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τεράστιες προσδοκίες δημιουργεί για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής η ένταξη του αεροδρομίου της Ν.Αγχιάλου στους νέους προορισμούς της εταιρίας χαμηλού κόστους easyjet με έδρα το αεροδρόμιο Luton του Λονδίνου. Ως φαίνεται οι διαρκείς προσπάθειες φορέων αλλά και ιδιωτών που εκφράστηκαν μέσω της συλλογής υπογραφών στο διαδίκτυο, απέδωσαν καρπούς και έπεισαν τους υπεύθυνους της εταιρίας πως ο Βόλος αξίζει να είναι ένας προορισμός που θα καταστεί βιώσιμος, δεδομένου ότι η Μαγνησία αποτελεί παραδοσιακό προορισμό για τους Βρετανούς, ενώ πολλοί έχουν επιλέξει το Νότιο Πήλιο για τη μόνιμη κατοικία τους αλλά και τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Τα οφέλη βέβαια αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας για τους κατοίκους της οποίας θα πρέπει να γίνει συνείδηση ότι το συγκεκριμένο αεροδρόμιο δημιουργήθηκε και για την δικής τους εξυπηρέτηση.

Η είδηση «έσκασε» όταν Βολιώτες επιβάτες που ταξίδεψαν με πτήση της εταιρίας έπιασαν στα χέρια τους το τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού Easyjet Traveller που διανέμεται δωρεάν στους επιβάτες της Εasy Jet. Εκεί διαπίστωσαν ότι η εταιρία έχει προσθέσει και τον Βόλο, μεταξύ άλλων προορισμών, στο πλάνο πτήσεων που σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα.

Ο υπεύθυνος της Easyjet για τα ελληνικά αεροδρόμια Ντόντι Γκρίπα.
Ο υπεύθυνος της Easyjet για τα ελληνικά αεροδρόμια Ντόντι Γκρίπα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο magnesianews.gr ο Αερολιμενάρχης του αεροδρομίου της Ν.Αγχιάλου κ. Κώστας Ευσταθίου, οι συζητήσεις με τους υπευθύνους της εταιρίας ξεκίνησαν από τον Σεπτέμβριο. Στο Βόλο βρέθηκε ο υπεύθυνος για τα ελληνικά αεροδρόμια Ντόντι Γκρίπα ο οποίος μαζί με τα τεχνικά κλιμάκια επιθεώρησε τους χώρους και τις υποδομές του αεροδρομίου προκειμένου να διαπιστώσει ότι τηρούνται τα στανταρντς της EasyJet σε ότι αφορά την ασφάλεια επιβατών και την εξυπηρέτηση των αεροσκαφών καθώς και άλλα ζητήματα. Όπως αναφέρει ο κ. Ευσταθίου τα δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και θα είναι πιθανότητα δύο ανά εβδομάδα, κατά πάσα πιθανότητα προς Λονδίνο (Gatwick) και Μάντσεστερ, ενώ δεν απέκλεισε την ένταξη και άλλων δρομολογίων στο μέλλον. Τα ευχάριστα νέα για το αεροδρόμιο της Ν.Αγχιάλου ωστόσο δεν σταματούν εδώ, καθώς σύμφωνα με τον κ. Ευσταθίου ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και άλλες εταιρίες για να ξεκινήσουν δρομολόγια από και προς Βόλο αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

To "σαλόνι" του περιοδικού Easyjet Traveller όπου παρουσιάζονται τα δρομολόγια της εταιρίας. Ο Βόλος εμφανίζεται με το NEW, σηματοδοτώντας ότι πρόκειται για νέο προορισμό.
To «σαλόνι» του περιοδικού Easyjet Traveller όπου παρουσιάζονται τα δρομολόγια της εταιρίας. Ο Βόλος εμφανίζεται με το NEW, σηματοδοτώντας ότι πρόκειται για νέο προορισμό.
O υπουργός Εξωτερικών της Μ.Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον με τον εκδότη της εφημερίδας "Μαγνησία" Δημήτρη Καρεκλίδη.
O υπουργός Εξωτερικών της Μ.Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον με τον εκδότη της εφημερίδας «Μαγνησία» Δημήτρη Καρεκλίδη.

Στην σελίδα Fly to Volos η οποίο για πολύ μεγάλο διάστημα «προπαγάνδιζε» σε Ελλάδα και εξωτερικό τον Βόλο ως προορισμό για τις αεροπορικές εταιρίες, είχε διενεργήσει διαδικτυακή συλλογή υπογραφών με αίτημα προς την Easyjet να εντάξει το αεροδρόμιο της Ν.Αγχιάλου και την Κεντρική Ελλάδα στα δρομολόγιά της, ενώ επίσης είχε αποστείλει και επιστολή στον νυν υπουργό εξωτερικών της Μ.Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, όταν αυτός κατείχε τη θέση του Δημάρχου Λονδίνου πριν από δύο χρόνια. Η παρουσία βέβαια του Βρετανού ΥΠΕΞ και της οικογένειάς του το περασμένο καλοκαίρι για σύντομες διακοπές στο Ν.Πήλιο, καθώς και το γεγονός ότι ο πατέρας του είναι ιδιοκτήτης ξενώνα που διατίθεται προς ενοικίαση στο Χόρτο, αποτέλεσε καλή ευκαιρία για να αναδειχθεί εκ νέου η Μαγνησία και το Πήλιο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εκατομμυρίων ανθρώπων ανά την Ευρώπη. Οι φωτογραφίες, από τις διακοπές του Τζόνσον και οι βουτιές του στα καταγάλανα νερά του ανατολικού Πηλίου και του Τρικερίου, δημοσιεύθηκαν στα μεγαλύτερα ταμπλόιντ της Μ.Βρετανίας, αλλά και σε άλλα έντυπα, ανά την Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα η συνάντηση και η σύντομη συνομιλία που είχε με τον εκδότης της εφημερίδας «Μαγνησία» Δημήτρη Καρεκλίδη, αναπαράχθηκε από το σύνολο των ΜΜΕ της χώρας.

Ενθουσιασμός στους ανθρώπους του τουρισμού!

Μεταξύ των ανθρώπων που δούλεψαν μεθοδικά για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος, βέβαια είναι και άνθρωποι που ζουν και εργάζονται στο Πήλιο και τα τελευταία χρόνια είχαν εντείνει τις προσπάθειές τους για να πείσουν την πασίγνωστη αεροπορική εταιρία να «πετάξει» στον Βόλο. Πρόκειται για δύο ζευγάρια επιχειρηματιών τον Χρήστο Μάρτζο και τη Βρετανή σύζυγό του Κλερ, που διατηρούν ξενοδοχείο στην Τσαγκαράδα, και τον Κρίστοφερ Γουίκς με τη σύζυγό του Σού που δραστηριοποιούνται με έναν μικρό ξενώνα στον Λαύκο του Ν.Πηλίου. Στην είδηση ότι επίκειται έναρξη δρομολογίων της Easjet προς το Βόλο, εκδηλώνοντας τον μεγάλο ενθουσιασμό τους άρχισαν τις προσκλήσεις προς τους φίλους τους στην Αγγλία για να επισκεφθούν την περιοχή.

Κ.Λεβέντης: Με τους καλύτερους οιωνούς η νέα τουριστική χρονιά

Σε δήλωσή στο magnesianews.gr, του αναφορικά με την συγκεκριμένη εξέλιξη για το αεροδρόμιο της Ν.Αγχιάλου, ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Κώστας Λεβέντης αναφέρει πως «αν ισχύει η είδηση, σίγουρα η νέα χρονιά για τον τουρισμό ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς».

Χρ.Μάρτζος: Το αεροδρόμιο είναι και παραμένει υπόθεση όλων μας!

Από την πλευρά του ο εκ των πρωτεργατών της διαδικτυακής κίνησης Fly To Volos (Πετάξτε στον Βόλο) ξενοδόχος Χρήστος Μάρτζος σε δήλωσή του στο magnesianews.gr αναφέρει: Με τον Christopher Wicks την Λήδα Φιλιπποπούλου και μερικούς ακόμη φίλους, μοιραστήκαμε ένα κοινό «όνειρο». Να δούμε το αεροδρόμιο του Βόλου στον χάρτη. Το 2014 ξεκινήσαμε μια διεθνή διαδικτυακή καμπάνια για να το κατορθώσουμε με τίτλο «Fly to Volos».

Φυσικά δεν είμαστε αυτοί που πραγματικά το «έκαναν να συμβεί», τα εύσημα ανήκουν σε άλλους και θα πρέπει να τους αποδοθούν, αλλά αυτό που καταφέραμε ήταν εξίσου σημαντικό κατά τη γνώμη μου, καθώς συντελέσαμε στο να ευαισθητοποιηθεί το κοινό και να αυξηθεί το ενδιαφέρον των φορέων και παραγόντων.

Δείξαμε πως το αεροδρόμιο δεν είναι απλά μια «μακρινή» και άσχετη «οντότητα», αλλά είναι το αεροδρόμιο ΜΑΣ, η «πύλη» ΜΑΣ από και προς το εξωτερικό και το πιο σημαντικό, είναι το δικό ΜΑΣ αναπτυξιακό εργαλείο και οφείλουμε να το χρησιμοποιήσουμε!

Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους για μια καταπληκτική διαδικτυακή καμπάνια που τελικά κατάφερε τον κύριο στόχο της. Ήταν προνόμιο και τιμή μου που δούλεψα μαζί σας για την επίτευξη αυτού του σκοπού!

Δεν καθησυχάζουμε και ούτε σταματάμε φυσικά εδώ. Το αεροδρόμιο ήταν και παραμένει υπόθεση όλων μας και οφείλουμε να συνεχίσουμε να το στηρίζουμε και να το προβάλουμε όπου κι όσο μπορούμε!

Θα σας δω όλους στο πρώτο αεροπλάνο!

Επιτέλους, Let’s Fly To Volos !!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης