"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.1 C
Trikala

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων η Τρικαλινή μαθήτρια της δευτέρας Λυκείου Φανή Τζέλη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μαθήτρια της δευτέρας Λυκείου, η Φανή Τζέλη,έκανε υπερήφανους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους συντοπίτες της στα Τρίκαλα, με την επίτευξη του διπλού αγωνιστικού στόχου πριν από λίγες ημέρες στην Τυνησία.

Την κατάκτηση του εισιτηρίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, καταλαμβάνοντας μάλιστα την πρώτη θέση στην κατηγορία της, αλλά και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ταεκβοντό νεανίδων.

Διπλός στόχος που αν μη τι άλλο είχε υψηλό βαθμό δυσκολίας, δεδομένου ότι έπρεπε να δώσει σχεδόν 10 αγώνες σε διάστημα μικρότερο των πέντε ημερών.

Το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ ΜΠΕ) συνάντησε την Φανή Τζέλη στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων.

Συμμετείχε στο 3rd Presidents Cup, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να φτάσει στη διάκριση κάτι που είχε συμβεί ένα χρόνο νωρίτερα, στην αντίστοιχη διοργάνωση που είχε γίνει επίσης στα Άνω Λιόσια.

Λίγο η κούραση από τις σερί αγωνιστικές υποχρεώσεις, λίγο κάποια λάθη απέναντι στην αντίπαλό της από τον Καναδά, της στέρησαν το δικαίωμα να δώσει περισσότερους από έναν αγώναν στο σπουδαίο αυτό τουρνουά.

Η ίδια, στεναχωρημένη αλλά αισιόδοξη και χαμελογαστή, είπε ότι από κάθε αγώνα παίρνει τα αρνητικά και τα θετικά, τα οποία και προσπαθεί να βάλει στις προπονήσεις και τους αγώνες της για να γίνεται κάθε ημέρα και καλύτερη. 

«Από κάθε διοργάνωση κάτι παίρνεις και κάτι χάνεις. Αυτή δεν κύλησε όπως θα επιθυμούσα, όμως κάθε εμπόδιο για καλό. Λίγο η κούραση από τα συνεχόμενα ταξίδια, λίγο κάποια δικά μου αγωνιστικά λάθη, είχαν ως αποτέλεσμα την ήττα», είπε στο ΑΠΕ ΜΠΕ η Τζέλη, η οποία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων που έγινε στην Λάρνακα τον περασμένο Νοέμβριο, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Η πρωταθλήτρια του ΣΟΑΤ Τρικάλων, μαζί με τον προπονητή της, Νίκο Παϊταρίδη αλλά και το υπόλοιπο προπονητικό επιτελείο του συλλόγου της, παρά το νεαρό της ηλικίας της ξέρει ότι για να μπορέσεις να φτάσεις ψηλά, αυτό που προέχει είναι η διάρκεια. Και πάνω σε αυτό ακριβώς το κομμάτι δουλεύει καθημερινά για να μπορέσει να γίνει καλύτερη και πιο αποτελεσματική απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

«Δουλεύουμε σκληρά για να είμαστε συνεπείς με τους στόχους μας. Είναι σημαντικό που έχω δίπλα μου τον προπονητή μου, του συνεργάτες του, αλλά και την ομοσπονδία η οποία βοηθά στο βαθμό που μπορεί.

Μπορώ να στηριχθώ πάνω τους κι αυτό μου δημιουργεί την ασφάλεια που χρειάζεται κάθε αθλητής που θέλει η επιτυχία του να μην είναι ένα απλό πυροτέχνημα».

Στα άμεσα αγωνιστικά πλάνα της Τζέλη είναι η συμμετοχή στο G1 του Λουξεμβούργου αλλά «και να «κυνηγήσουμε» όσο το δυνατόν περισσότερες διοργανώσεις μπορούμε μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Αυτός πλέον είναι ο μεγάλος εφετινός στόχος».

Αναφερόμενη στη συμμετοχή της στις διοργανώσεις της Τυνησίας είπε ότι «είχαν μεγάλο βαθμό δυσκολίας και είμαι απόλυτα ικανοποιημένη απ` όσα πέτυχα. Είμαι ικανοποιημένη από την αγωνιστική μου παρουσία έστω κι αν ένα λάθος στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος μου στέρησε τη δυνατότητα να βρεθώ στον τελικό.

Την πίκρα του αποκλεισμού στα ημιτελικά ήρθε να γλυκάνει το μετάλλιο, αν και είναι γεγονός ότι με την επιστροφή μου στην Ελλάδα συνειδητοποίησα τα όσα είχα πετύχει στην Τυνησία».

Σημαντικότερο όλων για την Τζέλη είναι ότι δεν επαναπαύτηκε ανάμεσα στις δύο διοργανώσεις, γεγονός που τη βοήθησε να είναι συνεπής και με τους δύο στόχους. «Φρόντισα να μην επαναπαυτώ με τα όσα είχα πετύχει στο προκριματικό τουρνουά ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων.

Η πρόκριση μπορεί να σήμαινε πολλά πράγματα για μένα αλλά και για το ελληνικό ταεκβοντό, ωστόσο δεν επαναπαύτηκα. Συνέχισα με το ίδιο πάθος και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Δεν μπόρεσα να βρεθώ στον τελικό, ωστόσο είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την τρίτη θέση, η οποία ήρθε μέσα από πολλούς και δυνατούς αγώνες.

Στον ημιτελικό με την Ασιάτισα έκανα ένα λάθος ακριβώς στο τέλος και δέχθηκαν παρατήρηση. Θα μπορούσα να το αποφύγω. Είχα όμως άγχος γιατί είχα παίξει ξανά μαζί της και ήθελα να την κερδίσω και πάλι.

Ήρθε αυτό το λάθος και έχασα την πρόκριση στον τελικό. Ακόμα όμως κι έτσι, είμαι απόλυτα ικανοποιημένη. Ήθελα να είμαι στο βάθρο και τα κατάφερα. Και είναι γεγονός πως όταν θέλεις κάτι και το επιδιώκεις με πάθος, το πετυχαίνεις».

Η τοπική κοινωνία στα Τρίκαλα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επιτυχίες της νεαρής αθλήτριας. 

Οι τοπικοί «άρχοντες» την συνεχάρησαν επικοινωνώντας μαζί της, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα την τιμήσουν για τις επιτυχίες της, κάτι που είχαν κάνει και με την επιστροφή της από την Λάρνακα τον περασμένο χρόνο μετά την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό.

Άδραξε ωστόσο την ευκαιρία να στείλει το δικό της μήνυμα ζητώντας τόσο από τις τοπικές αρχές να την στηρίξουν στο δύσκολο έργο που έχει. «Θα τους καλούσα να επενδύσουν πάνω όχι μόνο σ΄ εμένα, αλλά και στο κομμάτι του αθλητισμού.

Είναι σημαντικό ένας τόπος να τιμά τους αθλητές του, επενδύοντας ποικιλοτρόπως πάνω τους και δίνοντας τους τη δέουσα προσοχή».

Παρά τις θυσίες που κάνει για τον πρωταθλητισμό, η Τζέλη αναγνωρίζει πως «όταν είσαι συνεπής με τους στόχους σου και φτάνεις ψηλά, τότε ξεχνάς τα πάντα. Άλλωστε για να μπορέσεις να πετύχεις, χρειάζονται παραχωρήσεις και στερήσεις. Αλλά δεν με ενοχλεί».

Στην ερώτηση εάν έχει φανταστεί τον εαυτό της Ολυμπιονίκη είπε «πως όχι, αλλά μπορεί να το κάνω σύντομα. Ίσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του Μπουένος Άιρες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης