"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Στο επίκεντρο η κτηματογράφηση

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σύσκεψη για το μείζον ζήτημα της δεύτερης φάσης της κτηματογράφησης στην Π.Ε. Τρικάλων, συγκάλεσε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Τρικκαίων. Στη σύσκεψη μετείχαν οι ομόλογοί του των τριών άλλων Δήμων (Καλαμπάκας κ. Χρ. Σινάνης, Φαρκαδόνας κ. Θαν. Μεριβάκης και Πύλης κ. Κ. Μαράβας), συνεπικουρούμενοι από ντιδημάρχους και μηχανικούς των αντίστοιχων Δήμων.

Στόχοι της σύσκεψης, να παρουσιαστεί η αναγκαιότητα για την υλοποίηση της δεύτερης φάσης, να δοθεί έμφαση στη βοήθεια που μπορεί να δώσει ο Δήμος Τρικκαίων και να συζητηθούν ζητήματα που απασχολούν την καλύτερη οργάνωση των τριών άλλων ΟΤΑ.
Υπενθιυμίζεται ότι η πρώτη φάση από την Κτηματολόγιο Α.Ε. για τον καποδιστριακό Δήμο Τρικκαίων, ξεκίνησε το 1999 πιλοτικά και ολοκληρώθηκε το 2006. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε ότι, παρά την έλλειψη προσωπικού και τις εγγενείς δυσκολίες, ο Δήμος Τρικκαίων μπορεί να διαθέσει την πείρα του για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο επίσης παρών κ. Σαμπαρίνας, ανάδοχος της δεύτερης αυτής φάσης για την Περιφερειακή Ενότητα, έθεσε συγκεκριμένα ζητήματα και εξήγησε στους Δημάρχους και στους μηχανικούς, θέματα ειδικότερα και ουσιαστικότερα.

– Η κτηματογράφηση θα ξεκινήσει στις 17 Νοεμβρίου 2014 και θα διαρκέσει τρεις μήνες για τους κατοίκους της χώρας και τρεις μήνες για τους Ελληνες που διαμένουν στο εξωτερικό

– Είναι μια απαραίτητη διαδικασία, καθώς, όποιος δεν δηλώσει με στοιχεία και τίτλους την ιδιοκτησία του, δεν θα μπορέσει να την κατοχυρώσει

– Η ακριβής διαδικασία θα γίνει γνωστή από τα στελέχη της αναδόχου εταιρείας και την Κτηματολόγιο ΑΕ

– Θα ιδρυθούν τρία γραφεία για τη διευκόλυνση των πολιτών, σε Τρίκαλα, Καλαμπάκα και Φαρκαδόνα. Ο Δήμαρχος Πύλης ζήτησε την ίδρυση ενός ακόμη γραφείου, στην Πύλη, αίτημα που θα τεθεί αρμοδίως

Ολη αυτή η διαδικασία θα ισχύσει και για τους Δήμους, οι οποίοι επίσης θα πρέπει να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους.

Τα τεχνικά ζητήματα, που σχετίζονται με σειρά λεπτομερειών για το κάθε είδος ιδιοκτησίας, θα αναλυθούν και θα επιλυθούν μεταξύ των μηχανικών των Δήμων και της αναδόχου εταιρίας, προκειμένου να ενημερωθούν οι τρικαλινοί και η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις και προβλήματα.

ktimatologio3ktimatologio4

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης