"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.5 C
Trikala

Στο ΕΣΠΑ η ηλεκτροκίνηση της γραμμής Λάρισα – Βόλος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε το έργο της ηλεκτροκίνησης, σηματοδότησης, τηλεδιοίκησης και τηλεπικοινωνιών της μονής σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισα-Βόλος.

Με την ολοκλήρωσή του θα παραδοθούν 61,5 χλμ. αναβαθμισμένης γραμμής που θα διαθέτει ETCS και ηλεκτροκίνηση τύπου trolley, με αναβάθμιση από μετρική σε κανονική της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Σ.Σ. Λατομείου – ΒΙΠΕ – Σ.Σ. Βόλου.

Στο έργο περιλαμβάνονται:

Το υποέργο της κατασκευής το οποίο αφορά νέα παραλλαγή της μονής γραμμής στο τμήμα ΧΘ 49,184 έως τη ΧΘ 59,677 (είσοδος Σ.Σ. Βόλου) προς αντικατάσταση της υπάρχουσας, μη λειτουργούσας μετρικής γραμμής.

Η πλήρη κατασκευή του συστήματος Ηλεκτροκίνησης που περιλαμβάνει: την εναέρια γραμμή επαφής τύπου τρόλεϊ για 25kV, 50Hz, τον Υ/Σ ισχύος έλξης Ριζόμυλου, το σύστημα Τηλεδιοίκησης–Τηλεελέγχου της ηλεκτροκίνησης και την ένταξή του στο υφιστάμενο Κέντρο Τηλεδιοίκησης Θεσσαλονίκης.

Θα εγκατασταθεί σύγχρονο σύστημα σηματοδότησης με τηλεδιοίκηση και ETCS. Θα κατασκευαστεί δομημένη καλωδίωση για την κάλυψη των τηλεπικοινωνιακών αναγκών κατά τη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής.

Θα ανακαινιστεί-τακτοποιηθεί μέρος των γραμμών και αλλαγών στους σταθμούς Χάλκης, Μελίας, Κυψέλης, Αρμενίου και Βελεστίνου.

Θα ανακαινιστούν τα κτίρια των σταθμών Χάλκης, Μελίας, Κυψέλης, Αρμενίου, Βελεστίνου, Λατομείου και Βόλου για την κατασκευή τεχνικών δωματίων.

Θα κατασκευαστεί νέα στάση στην περιοχή της ΒΙΠΕ για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων της.

Τέλος θα γίνουν εργασίες μικρής κλίμακας στους σταθμούς και στην ανοιχτή γραμμή (έργα πολιτικού μηχανικού, Η/Μ εγκαταστάσεων κ.λπ) κ.α.

Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί από την ΕΡΓΟΣΕ με το κόστος να προσδιορίζεται σε 92,3 εκατ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ), η δε λήξη της πράξης ορίστηκε την 31η Δεκεμβρίου 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης