"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.2 C
Trikala

Συγκέντρωση για τον πρωτοκαπετάνιο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Aris

Με στόχο τον περαιτέρω προγραμματισμό και την καλύτερη προετοιμασία
των εκδηλώσεων για τον Άρη Βελουχιώτη που πρόκειται να κορυφωθούν στα μέσα Ιούνη, συνεδριάζει τη Δευτέρα 18 Μάη και ώρα 8 μ.μ. στο «ΛΗΘΑΙΟ» (πρώην ΚΤΕΛ, παραποταμίως) η 18μελής Συντονιστική Επιτροπή.
Η συνεδρίαση είναι δημόσια και μπορεί να λάβει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης.
Επιστημονική-ιστορική ημερίδα, κινηματογραφικές προβολές, συγκέντρωση αφηγήσεων και αναμνήσεων, δημιουργία μνημείου, μετονομασία οδού και πλατείας, συναυλία, παραγωγή καλλιτεχνικού και λογοτεχνικού έργου με θέμα τον θρυλικό πρωτοκαπετάνιο και την εποχή του, αξιοποίηση εντόπιων ιστορικών και ερευνητών, μεταλαμπάδευση των μηνυμάτων του μεγάλου αγωνιστή στη νεολαία και τα σχολεία, είναι μερικοί μόνο από τους στόχους μας, ώστε το 2015 να γίνει πραγματικό «ΕΤΟΣ ΆΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ» στα Τρίκαλα.
Οι κυρίαρχες δυνάμεις έγραψαν την ιστορία όπως αυτές τις βόλευε, αναποδογυρίζοντας πολλές φορές την αλήθεια. Χρέος μας να γεμίσουμε τις λευκές σελίδες στην ιστορία του τόπου μας και να ξαναγράψουμε τις κακογραμμένες σελίδες.
Στη σημερινή εποχή των μνημονίων, της εξαθλίωσης του λαού και την υποταγή του στους ξένους και ντόπιους δυνάστες, τα μηνύματα του Άρη για παρατεταμένο αγώνα «μέχρι να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του» είναι επίκαιρα όσο ποτέ!
Κάθε καλόπιστος, κάθε καλοπροαίρετος, κάθε δημοκράτης, κάθε πατριώτης μπορεί και πρέπει να συμπορευθεί στην κοινωνική κινηματική προσπάθειά μας για την αποκατάσταση της ιστορίας μας.
ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΝΙΚΙΟΥΝΤΑΙ ΠΟΤΕ!

ΣΤΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης