"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για τη δολοφονία του Ελληνα πρέσβη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες γύρω από το θάνατο του Ελληνα πρέσβη στη Βραζιλία με το θέμα να έχει γίνει πρώτο στα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, αναφέρει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ. Η αστυνομία θεωρεί πως ο αστυνομικός που συνελήφθη, ο Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβέιρα, είναι ο εραστής της συζύγου του Κυριάκου Αμοιρίδη και συνεργός της στην στυγερή δολοφονία.

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για τη δολοφονία του Ελληνα πρέσβη - Media

Από νωρίς είχε γίνει γνωστό πως ο Έλληνας πρέσβης δεν έχασε τη ζωή του λόγω της φωτιάς στο αυτοκίνητο, αλλά δολοφονήθηκε νωρίτερα. Αυτό που δεν είχε γίνει γνωστό ήταν το πώς. Κι αυτό τελικά προέκυψε από την κατάθεση του αστυνομικού. Ο οποίος αρχικά αρνήθηκε τις κατηγορίες, όμως αναγκάστηκε να ομολογήσει, όταν οι αστυνομικοί του έδειξαν βίντεο στο οποίο ο ίδιος έχει καταγραφεί να μπαίνει και να βγαίνει από το σπίτι το μοιραίο βράδυ.

Στην ομολογία του, λοιπόν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του GLOBO, αποκάλυψε πως ήρθε στα χέρια με τον Κυριάκο Αμοιρίδη και τελικά τον σκότωσε με το όπλο του, μεταφέροντας στη συνέχεια το πτώμα σε άλλο σημείο, με το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο πρέσβης. Εδώ, ωστόσο, υπάρχει μια “σκιά”. Κι αυτό διότι το ίδιο μέσο μεταδίδει μαρτυρίες γειτόνων που υποστηρίζουν πως δεν άκουσαν πυροβολισμό, ενώ στο ίδιο πνεύμα κινείται και δημοσίευμα του

O Globo, που τονίζει πως το πιο πιθανό είναι ο πρέσβης να μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου. Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας ο οποίος ηγείται της έρευνας στη Βραζιλία, πέραν της συζύγου και του αστυνομικού, έχει επίσης συλληφθεί ένας ξάδερφος του δράστη που φέρεται να «κράταγε τσίλιες» και να βοήθησε να απομακρυνθεί το πτώμα με την υπόσχεση ότι θα λάμβανε 80.000 ρεάις (25.000 δολάρια).

Ο αστυνομικός Μορέιρα ομολόγησε σε συναδέλφους του την Παρασκευή ότι δολοφόνησε τον πρεσβευτή αργά το βράδυ της Δευτέρας στο σπίτι που ανήκε στην οικογένεια Αμοιρίδη στο Νόβα Ιγουάσου, στο βόρειο Ρίο. Όπως δήλωσε ο Πόντσι, η ακριβής αιτία του θανάτου του πρεσβευτή δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί διότι ο δράστης έβαλε φωτιά στη σορό του σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει το έγκλημά του. Η απανθρακωμένη σορός βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης μέσα σε ένα αυτοκίνητο που ενοικίαζαν ο πρεσβευτής και η σύζυγός του. Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο κάτω από μια ανισόπεδη διάβαση στην περιοχή όπου διέμενε το ζευγάρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης