"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.5 C
Trikala

Συγχαρητήρια κ. Μαράβα ….

lafarm

Σχετικά άρθρα

PERTOULI

Hλίας Φιλοκώστας : Για μια ακόμα φορά ο εκπρόσωπος του Δ.Δ. Περτουλίου απογοήτευσε με τις ενέργειές του, τους κατοίκους του οικισμού. Αφού έλαμψε δια της απουσίας του από τη δοξολογία της 25ης Μαρτίου, έστειλε τον «αντ’ αυτού» πατέρα του να ενημερώσει τον ιερέα της περιοχής ότι δεν θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του χωριού, ελέω βροχής. Ο εκκλησιασμός τελείωσε στις 10.00πμ, η βροχή σταμάτησε 10 λεπτά αργότερα κι έτσι η κατάθεση στεφάνου θα μπορούσε να γίνει εκείνη τη στιγμή αν όντως η βροχόπτωση ήταν το πραγματικό πρόβλημα. Είναι τόσο σοβαρή αυτή η δικαιολογία, ώστε να μην αποδοθεί ο ελάχιστος φόρος τιμής στους αγωνιστές της πατρίδας μας που έδωσαν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή για όλους εμάς; Στους γειτονικούς οικισμούς, Ελάτη και Νεραϊδοχώρι, οι εκδηλώσεις τιμής πραγματοποιήθηκαν κανονικά με τις ίδιες ακριβώς καιρικές συνθήκες και μάλιστα παρουσία μικρών μαθητών και καταθέσεις στεφάνων από τοπικούς φορείς. Μήπως στην πραγματικότητα οι λόγοι είναι διαφορετικοί; Μήπως δεν έπρεπε να φανεί η απουσία του τοπικού εκπροσώπου ο οποίος δεν ήταν παρών; Μήπως για να καλυφθεί η έλλειψη μέριμνας για την παραγγελία στεφάνου και ο μη σημαιοστολισμός του μνημείου όπως γινόταν όλα τα χρόνια; Όποιος κι αν είναι ο πραγματικός λόγος, είστε ενήμερος κύριε Δήμαρχε; Ο δεύτερος τη τάξει μετά τον τοπικό εκπρόσωπο κ. Λιάκος για ποιο λόγο υπάρχει; Αν πραγματικά υπήρχε σοβαρό κόλλημα γιατί δεν ενημερώθηκε να αντικατασταθεί; Με ποιο δικαίωμα λοιπόν για πολλοστή φορά ο πατέρας του τοπικού εκπροσώπου παρεμβαίνει στα κοινά παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες των κατοίκων παραβιάζοντας τους θεσμούς και θίγοντας πρόσωπα και καταστάσεις. Με τη δική σας ανοχή και συναίνεση κύριε Δήμαρχε. Μέχρι πότε είστε διατεθειμένος να τους δικαιολογείτε και να τους καλύπτετε; Η κάλυψη είναι συνενοχή.

Η ανυπαρξία του έως τώρα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Τα προβλήματα στην περιοχή παραμένουν και κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να τα λύσει. Αν πρέπει να περιμένουμε από εσάς να πάρετε πρωτοβουλίες ή να απευθυνόμαστε στους αρμόδιους Αντιδημάρχους για την λύση των προβλημάτων τότε η θέση εκείνη είναι κάτι παραπάνω από αχρείαστη. Ο σκοπός βέβαια πέτυχε. Με τις ευλογίες σας εκλέχθηκε και πέτυχε την απόσπασή του από υπηρεσία της Αττικής στο Α.Τ. Πύλης. Αλλά πρέπει να διαλέξει αν θα είναι Αστυνομικός ή τοπικός εκπρόσωπος στην υπηρεσία των κατοίκων. Ας επιλέξει να κάνει το μη χείρον βέλτιστον χωρίς να προκαλεί με την απραξία του.

Οι εναπομείνασες ελπίδες μας είναι στο Δήμο Πύλης. Αν δεν βρούμε κι εκεί ανταπόκριση θα αναγκαστούμε να απευθυνθούμε στην Περιφέρεια, στο Υπ. Εσωτερικών και στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη. Και εκεί ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Ηλίας Φιλοκώστας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης