"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Συζήτηση για μια άλλη Ευρώπη, στη Λάρισα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η «Πρωτοβουλία Φίλων Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς» στη Λάρισα οργανώνει την πρώτη της εκδήλωση με ένα κατεξοχήν επίκαιρο θέμα:

«ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ
Η εμπειρία της διαπραγμάτευσης»

Εισηγητές:
Χάρης Γκολέμης
Οικονομολόγος, διευθυντής του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς και νόμιμος εκπρόσωπος (επικεφαλής) του ευρωπαϊκού δικτύου transform!

Έλενα Παπαδοπούλου
Οικονομολόγος, ειδική σύμβουλος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και μέλος της συντονιστικής ομάδας της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών.

Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου της «Πρωτοβουλίας» στη Λάρισα κ. Θωμάς Μπεχλιβάνης.

Μέσα στην κρίσιμη συγκυρία της διαπραγμάτευσης (η εκδήλωση συμπίπτει ημερολογιακά με το άτυπο Γιούρογκρουπ στη Ρίγα της Λετονίας), θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το κεντρικό θέμα των ημερών, που δεν είναι άλλο από την αναζήτηση της άλλης Ευρώπης, όπως την είχαν οραματιστεί οι πρωτεργάτες της ευρωπαϊκής ενοποίησης και οι λαοί της. Τι δείχνει η εμπειρία της μέχρι τώρα διαπραγμάτευσης; Οι δυνατότητες, οι δυσκολίες, οι ελπίδες, οι κίνδυνοι και τα ενδεχόμενα αδιέξοδα θα αναλυθούν διεξοδικά από τους δύο ομιλητές, των οποίων οι γνώσεις και οι εμπειρίες τους γύρω από το θέμα θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε βαθύτερα τα σημαντικά διακυβεύματα των ημερών, τόσο για τη χώρα μας όσο και για την Ευρώπη. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Καλούμε τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία και τον προβληματισμό τους την πρώτη εκδήλωση του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς στην πόλη μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης