"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Συλλήψεις διευθυντικών στελεχών του νοσοκομείου για το θέμα των καθαριστριών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το θέμα της πρόσληψης 39 καθαριστριών στο Νοσοκομείο Τρικάλων προκάλεσε τις συλλήψεις δύο διευθυντικών στελεχών του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Το συμβάν σημειώθηκε, χθες βράδυ, την ώρα που κλήθηκαν οι νέες καθαρίστριες να αναλάβουν δουλειά, από την 1η Αυγούστου.

Οι εκπρόσωποι της ιδιωτικής εταιρείας καθαρισμού του χώρου που θεωρεί ότι είναι υπεύθυνη για την καθαριότητα, βάσει της σχετικής σύμβασης, υποστήριξαν ότι σύμβαση δεν έχει λήξει και για το λόγο αυτό οι προσλήψεις είναι παράνομες, επικαλούμενοι μάλιστα και σχετική προσωρινή διαταγή του Εφετείου Λάρισας που δίνει παράταση μέχρι το τέλος του έτους. Αποτέλεσμα αυτής της έντασης ήταν η εταιρεία να καταθέσει μηνύσεις και να υπάρξουν συλλήψεις διευθυντικών στελεχών του νοσοκομείου.
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του διοικητή του Νοσοκομείου Δημήτρη Παρθένη ο οποίος μιλώντας στο ράδιο Ζυγός ανέφερε ότι «το όφελος που θα έχει το Νοσοκομείο από την αλλαγή στο καθεστώς στην καθαριότητα θα ανέλθει περίπου στις 200.000 ευρώ, ποσό που θα αξιοποιηθεί για να αγοραστούν φάρμακα κι αναλώσιμα». Σημείωσε μάλιστα ότι «χαρακτηριστικό της αυθαιρεσίας που έγινε χθες το βράδυ με τη σύλληψη των διευθυντών του νοσοκομείου Τρικαλων είναι ότι σήμερα το πρωί, στις 8.30 πρωτοκολληθηκε στο νοσοκομείο η προσωρινή διαταγή την οποία υποτίθεται ότι αγνόησαν οι Διευθυντές και γι αυτό συνελήφθηκαν και φυλακίστηκαν».
Τα δύο στελέχη του νοσοκομείου κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, ενώ θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου στα Δικαστήρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης