"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Συλλυπητήρια του ΚΚΕ στην οικογένεια και τους οικείους του Θανάση Καρτσιούκα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ αναφέρονται τα εξής:

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας σύντροφο Θανάση Καρτσιούκα, που «έφυγε» αδόκητα από κοντά μας σε ηλικία 69 ετών, μετά από σκληρή  μάχη, που έδινε για τη ζωή του τις τελευταίες μέρες, νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο.  

Ο σύντροφος Θανάσης ήταν παιδί του αγωνιστή της  Εθνικής Αντίστασης  Σωτήρη Καρτσιούκα, από το Ξυλοπάροικο Τρικάλων, ο οποίος για την αντιστασιακή του δράση και τις επαναστατικές του ιδέες φυλακίστηκε και εξορίστηκε από το μεταπολεμικό Ελληνικό αστικό κράτος. Έτσι ο σ. Θανάσης, με τον πατέρα εξορία στης πίκρας τα ξερόνησα, μπήκε από μικρός στη βιοπάλη και συνδέθηκε με τις ιδέες και τη δράση του ΚΚΕ. Ανδρώθηκε στη βιοπάλη και στον ταξικό αγώνα στην Αθήνα και εγκαταστάθηκε μόνιμα στα Τρίκαλα στα μέσα της δεκαετίας του ’80. 

Σε κάθε συνθήκη, είτε στις καλές, είτε στις δύσκολες  φάσεις της ζωής, έδινε τις δυνάμεις του για να απλώνονται οι ιδέες και οι αγώνες του Κόμματος, του ταξικού εργατικού κινήματος. Πάντα με πεποίθηση στη μαρξιστική-λενινιστική κοσμοθεωρία, πείσμα για το δίκιο του λαού, επαναστατική υπομονή και επιμονή, δούλευε αθόρυβα για να υλοποιούνται οι συλλογικές αποφάσεις του Κόμματος, απ’ όποιο πόστο κι αν του «χρέωνε» η Κομματική Οργάνωση των Τρικάλων.

Ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και Αχτιδικών Επιτροπών για αρκετά χρόνια, ως αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων και μέλος της διοίκησης της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ως υποψήφιος στις τοπικές εκλογές με τους συνδυασμούς που στήριζε το ΚΚΕ. Μέχρι τις τελευταίες μέρες πριν τη νοσηλεία του με το Ριζοσπάστη, την Κομμουνιστική Επιθεώρηση και το κουπόνι στο χέρι στο διαρκή ιδεολογικο-πολιτικό αγώνα διάδοσης των θέσεων, καθώς και της οικονομικής στήριξης του Κόμματος από τον βασικό αιμοδότη του, το λαό!

Δε λυπήθηκε ποτέ να δίνει δυνάμεις, ώστε να φτάνει η φωνή του ΚΚΕ παντού, στους χώρους δουλειάς, στη γειτονιά του, μέσα από κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, με κάθε μορφή πάλης.

Φεύγει και αφήνει παρακαταθήκη το παράδειγμα της αγωνιστικής του προσφοράς και της κομμουνιστικής ανιδιοτέλειας.

Γι’ αυτή του την προσφορά, τη στάση του στη ζωή και τον αγώνα θα τον σκεφτόμαστε και θα τον θυμόμαστε στην καθημερινή μας δράση.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σύζυγο Φιλοθέη, στα παιδιά του Ελένη και Θωμά, σε όλους τους οικείους του. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης