"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Συμμετοχή μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου σε εκπαιδευτικά προγράμματα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου συμμετείχαν με επιτυχία στην υλοποίηση ενός συνεργατικού έργου με τίτλο «A word full of Desires», αποτελώντας τον συνδετικό κρίκο και τη γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μιας και συνεργάστηκαν με σχολείο από τη Νότια Ιταλία αλλά και την Καππαδοκία της Τουρκίας. Εμψυχωτής της δράσης ήταν ο πρώην Διευθυντής του σχολείου, κ. Δημήτρης Σπυρόπουλος, με τη συμμετοχή και του εκπαιδευτικού της τάξης, κου Σπύρου Θάνου.

Το έργο υλοποιήθηκε από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι και το Μάιο 2021 δια ζώσης, αλλά και εξ αποστάσεως λόγω των συνθηκών που επέβαλλε η πανδημία. Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να αναπτύξουν κριτική σκέψη, δεξιότητες του 21ου αιώνα, ενσυναίσθηση και ψηφιακό γραμματισμό σε συνδυασμό με την ενίσχυση της πολιτειότητας και της προσωπικής ευθύνης για ένα κόσμο βιώσιμης ανάπτυξης. Τον Ιανουάριο ανέπτυξαν δράσεις μέσω του συνεργατικού προγράμματος eTwinning που αφορούν την επίτευξη του 16ου και του 17ου Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης, που περιλάμβανε δημιουργία αφίσας και συνεργατικού ποιήματος στα ελληνικά και στα αγγλικά. Επιστέγασμα των προηγούμενων δράσεων ήταν η υλοποίηση εκπαιδευτικού σεναρίου με τον τίτλο «Ανεμογεννήτριες: Ευχή ή κατάρα; Η περίπτωση «Σώστε τα Άγραφα_Save Agrafa».

Στα πλαίσια της δράσης αυτής, λοιπόν, το σχολείο μας, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου συμμετείχε και στο project #BravoSchools 2021 και την Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης #BravoSustainabilityWeek. Όλοι μαζί, το σχολείο μας και οι μαθητές μας, γινόμαστε Πρεσβευτές των 17 Παγκόσμιων Στόχων, διαδίδοντας στην τοπική κοινωνία τα μηνύματα για τη Δημιουργία ενός Kαλύτερου Kόσμου! @qualitynetfoundation.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://inactionforabetterworld.com/17-pagkosmioi-stoxoi/

Επίσης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία του εκπαιδευτικό πρόγραμμα «More than Money», που υλοποίησε κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά στην Ε’ τάξη του σχολείου μας ο πρώην Διευθυντής, κος Δημήτρης Σπυρόπουλος, με τη βοήθεια της υπεύθυνης εκπαιδευτικού της τάξης, κας Ειρήνης Μηλίτση, αλλά και με τη βοήθεια του συνόλου του διδακτικού και βοηθητικού προσωπικού. Η υλοποίηση του προγράμματος διήρκεσε περίπου δύο μήνες.

Τα παιδιά άδραξαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί της για ζητήματα παιδικού επιχειρείν, για οικονομικούς όρους αλλά κυρίως για τα όνειρά τους. Στο τέλος, επιδόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής στο πρόγραμμα, αντάλλαξαν ευχές και δεσμεύτηκαν να αποτελέσουν την αφορμή για ένα δίκαιο κόσμο με ευκαιρίες, όνειρα και προσδοκίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης