"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στο Εργοστάσιο Γάλακτος «Τρίκκη»

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

KKE

Αντιπροσωπεία των Τομεακών Επιτροπών του ΚΚΕ στα Τρίκαλα συναντήθηκε με την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στο Εργοστάσιο Γάλακτος «Τρίκκη»  .Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι του  ΚΚΕ εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στους εργαζόμενους του Εργοστασίου που δίνουν μια δύσκολη μάχη ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας να καταργήσει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να την αντικαταστήσει με ατομικές συμβάσεις , επιβάλλοντας μειώσεις μισθών που ξεπερνούν το 30% .

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους , γιατί  δε σκύβουν  το κεφάλι και αντιστέκονται στις πιέσεις , τους εκβιασμούς , τις απειλές , αλλά και τις ψεύτικες υποσχέσεις για «ευνοϊκότερη μεταχείριση»  σε όποιον δεχτεί να υπογράψει ατομική σύμβαση.

Χαιρετίζει τη θαρραλέα στάση   να απορρίψουν , μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις τους ,  τις συντονισμένες μεθοδεύσεις της Διοίκησης της «Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών» , της διοίκησης του  Εργοστασίου και των διευθυντών του, που χρησιμοποιούν «το μαστίγιο»  αλλά και «το καρότο» για να τους διασπάσουν.

Είναι  χαρακτηριστικό της αποφασιστικότητας των εργαζομένων  το γεγονός ότι «έκαναν στην άκρη»  το εργοδοτικό και συμβιβασμένο προεδρείο του σωματείου, πήραν την τύχη στα χέρια τους,  και συγκρότησαν με συλλογικές και μαζικές διαδικασίες επιτροπή που οργανώνει τον αγώνα .

Για την υλοποίηση  των επιδιώξεων τους   οι διοικήσεις  της «Ένωσης» και του Εργοστασίου Γάλακτος συνεχίζουν να αξιοποιούν ολόκληρο  το οπλοστάσιο   αντεργατικών κι αντιαγροτικών νόμων που στήριξαν, εφάρμοσαν  και διατήρησαν ανέπαφο όλες οι  κυβερνήσεις , και στόχο είχε την πλήρη διάλυση των συνεταιρισμών , το πέρασμα της παραγωγής σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών – επιχειρηματιών, αλλά και στο να γίνει όλο και πιο φτηνή γι’ αυτούς η εργατική δύναμη.

Σήμερα, μπροστά στα σχέδια εφαρμογής του 3ου μνημονίου από τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που γίνονται με την ουσιαστική  στήριξη όλων των άλλων κομμάτων που το ψήφισαν και στρατεύονται στον αντιλαϊκό μονόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης , οι μεγαλοαγρότες  – επιχειρηματείες που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο κομμάτι της  συνεταιρισμένης παραγωγής και μεταποίησης στα χέρια τους αποθρασύνονται όλο και πιο πολύ, ενισχύεται η ανεξέλεγκτη ασυδοσία προς τους εργαζόμενους. Θέλουν «οι υποχρεώσεις τους»  προς τους εργαζόμενους να είναι όσο γίνεται λιγότερες, από τα ωράρια εργασίας ,την απλήρωτη δουλειά ,  το μεροκάματο, την ασφάλιση, μέχρι και την αποζημίωση. Ενθαρρυμένοι από τα νέα προνόμια που θα προβλέπει γι’ αυτούς το 3ο μνημόνιο θέλουν να απαλλαγούν όσο πιο γρήγορα και ανώδυνα γίνεται από τα δικαιώματα των εργαζομένων ,που τα βλέπουν ως βαρίδια. Με απειλές και εκβιασμούς προσπαθούν να τους κάνουν συνενόχους  στις ευθύνες της διοίκησης .

Το ΚΚΕ συμβάλει με όλες  τις δυνάμεις του στην ουσιαστική  στήριξη των εργαζομένων του Εργοστασίου Γάλακτος , ώστε για να μην περάσουν οι ατομικές συμβάσεις με τις μειώσεις των μισθών, ανατροπές εργασιακών σχέσεων και απολύσεις που μπορεί να σχεδιάζει η εργοδοσία. Στη διεκδίκηση  Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με επαναφορά   κλαδικών  μισθών και διακαιωμάτων στα επίπεδα του 2009. Θα δώσει τις δυνάμεις του στον αγώνα  να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. που προωθούν και ενισχύουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, και τους   οποίους διατηρούν ανέπαφους και ενισχύουν όλες οι κυβερνήσεις  εως σήμερα.

Οι Τομεακές Επιτροπές του ΚΚΕ στο νομό Τρικάλων καλούν τα εργατικά σωματεία , τους αγροτικούς-κτηνοτροφικούς συλλόγους , τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων επαγγελματιών , όλους τους φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος να αντιδράσουν αγωνιστικά σ’ αυτές τις αρνητικές εξελίξεις , που προσπαθούν να φέρουν πλήγμα στα λαϊκά συμφέροντα, να στηρίξουν έμπρακτα τους εργαζομένους στο Εργοστάσιο Γάλακτος

Μόνο με μια πλατιά συμμαχία των εργατών με τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου  μπορεί να μεγαλώσουν  οι εστίες αντίστασης,  να παρεμποδιστούν νέες απώλειες στην κάλυψη των λαϊκών αναγκών .  Ο λαός των Τρικάλων -και συνολικά ο Ελληνικός λαός – δεν έχει άλλο δρόμο πέρα από αυτόν της οργάνωσης της πάλης του, της αντίστασης  με κάθε τρόπο, κάθε μέρα όλο το επόμενο διάστημα. Μόνο έτσι μπορεί να υψώσει αγωνιστικό τείχος στα μέτρα που τον οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη χρεοκοπία Σ’ αυτό τον αγώνα θα καταθέσει το ΚΚΕ τις δυνάμεις του,

 

 

ΤΡΙΚΑΛΑ 10/10/2015                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης