"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Συνάντηση Σαμαρά με Αγοραστό – Πατούλη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ταχύτητα, μείωση της γραφειοκρατίας, σταθερότητα και αποτελεσματικότητα ζήτησε ο Κώστας Αγοραστός

Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειαρχών κ. Κώστα Αγοραστό και τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Γιώργο Πατούλη. Μετά τη συνάντηση, οι κ.κ. Αγοραστός και Πατούλης, εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

 

Κ. Αγοραστός: Ο Πρωθυπουργός μας συνεχάρη για τις εκλογές, αλλά ταυτόχρονα θέσαμε τις βάσεις για μια νέα αρχή, η οποία πιστεύουμε ότι θα οδηγήσει σε μια δημιουργική συνεργασία.

Μιλήσαμε πρώτα για το ΕΣΠΑ, το νέο αλλά και εκείνο το οποίο τρέχει. Επιτάχυνση των εργασιών στο παλιό ΕΣΠΑ, αλλά και επιτάχυνση των εργασιών για να ξεκινήσει το νέο ΕΣΠΑ και μάλιστα ο Πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις δομές εκείνες και στα προγράμματα εκείνα που είναι για τις ενεργητικές πολιτικές για την ανεργία, αλλά ταυτόχρονα και για την καταπολέμηση της φτώχιας και την κοινωνική ένταξη.

Ακόμα μιλήσαμε για θέματα τα οποία μας απασχολούν ως Περιφέρειες και ως Δήμους, για τα θέματα της γραφειοκρατίας, της ταχύτητας. Πρέπει να αλλάξουμε ταχύτητα στην υλοποίηση όλων των προγραμμάτων και των έργων, αλλά χρειάζεται και δημιουργική ανατροπή στο θέμα της συνεργασίας. Περισσότερη συνεργασία με σταθερότητα, σοβαρότητα, αλλά ο Πρωθυπουργός μας έδωσε και την εξής κατεύθυνση: Να προσέχουμε τον άνθρωπο και την καθημερινότητα του.

Στην δύσκολη, στην πολύ δύσκολη στιγμή για τη Χώρα μας, αλλά και στην κρίσιμη καμπή για τη Χώρα μας για να μην πάνε χαμένα και χαμένες οι θυσίες, οι αιματηρές θυσίες  της καθεμίας και του καθένα Έλληνα.

 

Γ. Πατούλης: Ήταν μία εθιμοτυπική επίσκεψη στον Πρωθυπουργό, μετά από το κάλεσμά του να μας συγχαρεί για τη δυνατότητα να ηγούμαστε των Δήμων, καθώς επίσης και της Περιφέρειας ο κ. Αγοραστός.

Είναι μία μεγάλη ευθύνη σε μία δύσκολη εποχή που περνάει η χώρα μας. Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να βρει τη δική της περπατησιά, να βοηθήσει τη χώρα, όμως με την ισότιμη δυνατότητα να συνομιλεί με την κεντρική εξουσία.

Τα προβλήματα είναι μεγάλα, τα ζητήματα είναι μεγάλα και εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την Κοινωνία στα ζητήματα της εργασίας, στα ζητήματα της κοινωνικής πρόνοιας, στα ζητήματα των υποδομών της χώρας.

Η προσπάθεια αυτή, μαζί με τις ευχές του Πρωθυπουργού, αλλά και συγχρόνως οι οδηγίες που πιθανολογούμε ότι θα δώσει προς κάθε υπουργείο, ώστε να τρέξουμε γρήγορα και για τα ζητήματα του ΕΣΠΑ, αλλά και για τις νομοθετικές ρυθμίσεις του αύριο, είναι αυτά που μας δίνουν ελπίδα, αλλά και αισιοδοξία μετά από αυτήν την επίσκεψη.

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης