"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εκτάκτως συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης  το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων των Τρικάλων για το θέμα της αίτησης υπαγωγής των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος στο άρθρο 99. Στο νομό Τρικάλων λειτουργούν 5 καταστήματα, στα οποία εργάζονται συνολικά 160 άνθρωποι, οι οποίοι, όπως συμβαίνει και με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους ανά την Ελλάδα, είναι αναστατωμένοι.

Σήμερα, στις 9 το βράδυ οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, την οποία καλεί το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Πέτρος Τσίγκας, ο οποίος είναι εργαζόμενος σε σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος τόνισε στο στούντιο Τρικάλων της ΕΡΤ ότι μέριμνα των εργαζομένων είναι να μη χάσουν οποιοδήποτε από τα δικαιώματά τους. «Δεν πρέπει – σημείωσε – να μπούμε σε λογική εφησυχασμού, κάτι που επιχειρείται από την πλειοψηφία της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου, η οποία δεν έχει κάνει οτιδήποτε έστω για να ενημερώσει τους εργαζόμενους γι’ αυτά που γίνονται».

Ο ίδιος σημείωσε ότι η όλη εξέλιξη δεν ήταν για τους εργαζόμενους «κεραυνός εν αιθρία», καθώς εργάζονται από το καλοκαίρι του 2015 υπό καθεστώς ανασφάλειας. «Τα Χριστούγεννα – τόνισε ο κ. Τσίγκας – τα ράφια των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος ήταν άδεια. Βελτιώθηκε κάπως η κατάσταση το Πάσχα, ενώ είναι σημαντικό να τονιστεί ότι εδώ και πέντε μήνες πληρωνόμαστε με δόσεις. Εξοφλούμαστε, βέβαια, αλλά με δόσεις».

Η ανησυχία των εργαζομένων συνίσταται στο ότι η υπαγωγή στο άρθρο 99 της επιχείρησης δεν θα σημάνει μόνο ρύθμιση ή κούρεμα χρεών προς προμηθευτές, αλλά θα έχει επιπτώσεις και στους εργαζόμενους. Εξάλλου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Τρικάλων «ο Μαρινόπουλος υπήρξε πρωτοπόρος σε ό,τι αντεργατικό και αντιλαϊκό. Πρώτος εφάρμοσε τα σχετικά μέτρα, έχοντας αποκομίσει τα προηγούμενα χρόνια τεράστια κέρδη. Εξάλλου, την τελευταία τριετία η επιχείρηση προχώρησε και σε απολύσεις και σε εφαρμογή μέτρων εθελούσιας εξόδου και σε μείωση μισθών, επιδομάτων και δώρων στους εργαζόμενους».

Σήμερα, στις 9 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο οι εργαζόμενοι στα πέντε (τέσσερα στην πόλη των Τρικάλων και ένα στην Καλαμπάκα) καταστήματα θα πραγματοποιήσουν συνέλευση για να καθορίσουν τη στάση τους.

Στο μεταξύ, εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι μέχρι αυτή την ώρα, η σιωπή της προσωρινής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι εκκωφαντική, καθώς δεν έχει εκδοθεί ούτε καν ανακοίνωση για το θέμα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης