"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Συνεργασία για τα ασθενοφόρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Συμφωνία με στόχο την αξιοποίηση ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας από το ΕΚΑΒ προέκυψε μετά από χθεσινή συνάντηση εργασίας στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Ο διοικητής Λάζ. Μακρής,παρουσία και του διευθυντή Γ.Γκογκογιάννη συζήτησε με τον διευθυντή του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Δημ. Παπαγγελή εξετάζοντας τρόπους «όσμωσης» μεταξύ των στόλων των ασθενοφόρων που διαθέτουν τα Κέντρα Υγείας και το Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Ούτως ή άλλως το ΕΚΑΒ συνεισφέρει σε μεταφορά περιστατικών προς τα νοσοκομεία αλλά και καλύπτοντας άλλες υποχρεώσεις του συστήματος Υγείας, ενώ τα Κ.Υ. διαθέτουν πλέον και τη νέα παρτίδα σύγχρονων ασθενοφόρων που προμηθεύτηκαν προσφάτως μέσω ΕΣΠΑ.

Χθες συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί Επιτροπή που θα μελετήσει τη διαμορφωθείσα κατάσταση και θα εισηγηθεί ορθολογικό προγραμματισμό της χρήσης των ασθενοφόρων και των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ,ώστε να αποφεύγονται κενά και ελλείψεις και να εξυπηρετούνται πληρέστερα οι ανάγκες.

«Η δημιουργία της ειδικής επιτροπής, επισφραγίζει μια πραγματικά γόνιμη συνεργασία, δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Λάζ.Μακρής. «Οι δύο φορείς, ΥΠΕ και ΕΚΑΒ, ξεπερνούν έτσι στεγανά διακριτών ρόλων, πράγμα που επιβάλλεται όταν πρόκειται για αποφάσεις που είναι υπέρ τουδημοσίου συμφέροντος και των πολιτών».

Με την ευκαιρία, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ ενημέρωσε τον διευθυντή του ΕΚΑΒ, ότι στη συνάντησή του «την επόμενη Δευτέρα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ θα υπενθυμίσει την ανάγκη επίσπευσης του διαγωνισμού των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ μέσω ΕΣΠΑ, για να ενισχυθεί ο ήδη υπάρχων στόλος πανελλαδικά με άλλα 34 νέα σύγχρονα ασθενοφόρα».

Εφημερίδα Ελευθερία (Σωτ. Ζαχαριάς)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης