"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Συνεργασία Δήμου Τρικκαίων και Ουζμπεκιστάν

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ανεπίσημη μεν, ουσιαστική δε, η επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας του Ουζμπεκιστάν κ. Αλίμ Κασίμοφ, στον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.
Ο κ. Κασίμοφ βρίσκεται τον νομό Τρικάλων, στο πλαίσιο της πρόσκλησης που του απηύθυνε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλης Γιαγιάκος, για τις εκδηλώσεις “Meteorisimno” που διεξάγονται στον μύλο Ματσόπουλου.
Επισκέφθηκε, δε, τον κ. Παπαστεργίου, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν τις δύο πλευρές.
Εκτός από την ιδιαίτερη αναφορά του Προξένου στους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου, συζήτηση περιστράφηκε σε σύγχρονα θέματα ουσίας. Συγκεκριμένα, τέθηκε το θέμα της ενίσχυσης των εμπορικών δεσμών, κάτι που ο Δήμος Τρικκαίων εξετάζει με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα, καθώς η εξωστρέφεια αποτελεί ένα από τα σημαντικά στοιχεία της πολιτικής του. Επίσης, ο κ. Κασίμοφ αναφέρθηκε σε ζητήματα ανταλλαγής τεχνογνωσίας που οι δύο πλευρές μπορούν να καθιερώσουν. Ειδικά στον τομέα της τεχνολογίας, Πρόξενος αναφέρθηκε στις ελλείψεις της χώρας του. Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε με την ευκαιρία στις δράσεις του e-trikala, με τον συγκεκριμένο τομέα να αποτελεί τον δεύτερο, μετά το εμπόριο, που θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο συνεργασίας με την ασιατική χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης