"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Συνεχίζει τις προσβολές και τις ύβρεις κατά δημοσιογράφων ο Αχ. Μπέος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με τον γνωστό πλέον πρωτογονισμό και χυδαιότητα, ο δήμαρχος Βόλου Α. Μπέος στοχοποίησε δημόσια για μια ακόμη φορά δημοσιογράφο και συγκεκριμένα τη συνάδελφο Κατερίνα Τασσοπούλου αποκαλώντας την “δημοσιογραφικό σκουπίδι” στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, γιατί διανοήθηκε να τον ρωτήσει πριν… από ένα μήνα σε τηλεοπτική συνέντευξη, εάν θα διεκδικήσει το θεσμό της πολιτιστικής πρωτεύουσας για την πόλη.

Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι ο δήμαρχος Βόλου χρησιμοποίησε την παραπάνω προσβλητική έκφραση, ενώ η συνάδελφος αυτή την φορά δε κάλυπτε δημοσιογραφικά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Παράλληλα δημιουργεί πλείστα όσα ερωτήματα, το γεγονός ότι στην ίδια τηλεοπτική συνέντευξη του δημάρχου, στην ερώτηση της συναδέλφου, ο ίδιος απάντησε χωρίς κανένα χαρακτηρισμό.

Καθημερινά ο κ. Αχ. Μπέος και παρά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις της ΕΣΗΕΘΤΕ-Ε, προσβάλλει με αγοραίες εκφράσεις και χωρίς κανένα στοιχείο τους συναδέλφους που ασκούν κριτική στη διοίκησή του. Περιμένουμε μήνες να αποκαλύψει τα στοιχεία -αν έχει- σε βάρος δημοσιογράφων – μελών μας και έχει προκληθεί ουκ ολίγες φορές.

Του υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά, ότι η αποκρουστική επίθεση που δέχεται η δημοσιογραφία, με στόχο την χειραγώγησή της χωρίς ηθικές αρχές, θα βρει την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας αντιμέτωπη με αυτά τα νοσηρά φαινόμενα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε έχει αποφασίσει να καταγγείλει το φαινόμενο ενός δημάρχου που επιτίθεται καθημερινά στην ελευθεροτυπία και θα προχωρήσει επίσης σε όποια ενέργεια επιτάσσει ο Νόμος, για να προστατεύσει το κύρος και την ιστορία της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας.

Παράλληλα έχει αποφασίσει να μην ακολουθήσει το ύφος και το ήθος του κ. Αχ. Μπέου, καθώς σκοπός του είναι να προασπίσει την ελευθεροτυπία και την μακράν παράδοση ήθους και επαγγελματικής επάρκειας των συναδέλφων.

Επισυνάπτουμε και την επιστολή της συναδέλφου Κατερίνας Τασσοπούλου που απέστειλε προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε:

«Αγαπητοί συνάδελφοι

Κάθε ολοκληρωτικό καθεστώς αυτό που πρωτίστως μισεί είναι ο πολιτισμός της ελευθερίας και των δικαιωμάτων. Ο πολιτισμός των δημοκρατικών κατακτήσεων.

Ο δήμαρχος Βόλου Α.Μπέος δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Και όπως συμβαίνει με κάθε ολοκληρωτικό καθεστώς, επιχειρεί να επιβληθεί με το φόβο, τη σπίλωση, την προκαταβολική ενοχοποίηση όποιου δεν συμφωνεί μαζί του. Και βεβαίως με την προσπάθεια χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης και φίμωσης κάθε ελεύθερης δημοσιογραφικής γραφίδας και φωνής.

Αποτελεί για μένα τιμή το γεγονός ότι ο κ. Μπέος με έχει στοχοποιήσει από την πρώτη στιγμή που αποφάσισε να βγει από το σκοτεινό χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στο ξέφωτο της πολιτικής. Και με στοχοποίησε γιατί με την καθεστωτική νοοτροπία που τον χαρακτηρίζει, δεν μπορεί να αντέξει κανέναν που θεωρεί ότι στέκεται εμπόδιο στο σχέδιό του να επιβάλει στην πόλη μας τη «νέα τάξη πραγμάτων» και στη δημοσιογραφία το «νόμο της σιωπής». Και στα δύο ωστόσο επίπεδα εν πολλοίς τα έχει καταφέρει.

Ο κ. Μπέος, στην προσπάθειά του να γίνει πιο πιστευτός, επιχειρεί θρασύτατα να με εμφανίσει σαν «εργαλείο» του τέως δημάρχου για να “αποδείξει” ότι ασκώ κατευθυνόμενη δημοσιογραφία. Τον κατανοώ απολύτως. Γιατί στον κόσμο του κ. Μπέου οι έννοιες της ανιδιοτελούς και διαχρονικής φιλίας και των ανθρωπίνων σχέσεων είναι έννοιες άγνωστες. Γιατί ο δικός του κόσμος, είναι ο κόσμος της συναλλαγής, του τζόγου, των εκβιασμών, των συμβολαίων, ο κόσμος της «νύχτας». Οι «κόσμοι» μας ευτυχώς δεν τέμνονται σε κανένα σημείο.

Εγώ λοιπόν, το κατά Μπέον «δημοσιογραφικό σκουπίδι», όπως δημόσια με αποκαλεί, είμαι περήφανη γιατί στα 22 χρόνια της δημοσιογραφικής μου πορείας δεν έχω πάρει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ, από πολιτικό πρόσωπο. Δεν έχω διατελέσει γραφείο τύπου κανενός βουλευτή, νομάρχη ή δημάρχου. Δεν εμφανίζομαι στις μισθοδοτικές καταστάσεις κανενός υπουργού ή υφυπουργού. Δεν με χρηματοδοτεί κανένας εργολάβος της διαπλοκής. Και για να μιλήσω στη γλώσσα του κ. Μπέου, εμένα «δεν με κρατάει κανένας», γιατί όλα αυτά τα χρόνια κάνω ελεύθερη και μάχιμη δημοσιογραφία στον ιδιωτικό τομέα, με μόνο εφόδιο τη δουλειά μου από το πρωί μέχρι το βράδυ και το δημοσιογραφικό και προσωπικό μου ήθος.

Με διασύρει δημόσια γιατί απλά κάνω τη δουλειά μου και ασκώ κριτική στα έργα και τις ημέρες του, όπως έπραττα και πράττω με όλους τους αιρετούς, με διασύρει γιατί μέσα από τις στήλες τις εφημερίδες μου καυτηριάζω τον εκχυδαϊσμό του δημόσιου λόγου που έχει επιβάλλει, με διασύρει γιατί καυτηριάζω την διοίκησή του, που ασκείται μέσα από απ’ ευθείας αναθέσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Το πρόβλημα στο Βόλο δεν είναι η μεταχείριση που επιφυλάσσεται από τον κ. Μπέο σε μένα, ή στον Γ. Καρεκλίδη, την Ειρ. Θεοδωροπούλου, ή τον Δ. Μαρέδη. Το πρόβλημα στο Βόλο είναι ότι υπάρχει απροκάλυπτη επίθεση στην ουσία της δημοκρατίας. Και ειλικρινά θλίβομαι που συνάδελφοί μου στη Διοίκηση της Ένωσης Συντακτών, δεν έχουν αντιδράσει δυναμικά ως όφειλαν σε όσα συμβαίνουν γύρω τους. Καθαρές κουβέντες: Πλέον η σιωπή και η ανοχή σημαίνουν συνενοχή. Κι αν η καμπάνα σήμερα χτυπάει για μένα, είναι σίγουρο πως αύριο θα κτυπήσει για άλλους συναδέλφους. Και για την πόλη ολόκληρη.

Κατερίνα Τασσοπούλου

Βόλος 13 Ιανουαρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης