"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Σχοινοβασία στους ιερούς βράχους των Μετεώρων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εντυπωσιακές ακροβασίες πάνω σε έναν λεπτό ιμάντα, πάχους μόλις 3 εκατοστών, στους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων, θα κάνουν ριψοκίνδυνοι αθλητές του Highline (σχοινοβασία), από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα πάρουν μέρος στην πρώτη συνάντηση Meteora Highline, η οποία διοργανώνεται το διάστημα 17-23 Απριλίου.
Εφτά ιμάντες θα ενώσουν διάφορες κορυφές των θεόρατων σκουρόχρωμων βράχων από ψαμμίτη, σε ύψος από 40 έως και 200 μέτρα από το έδαφος. Η απόσταση μεταξύ των κορυφών θα είναι σε κάποιες περιπτώσεις 20 μέτρα και σε κάποιες -για τους πιο επαγγελματίες- έως και 100 μέτρα.
Μετά το Πάσχα
Περίπου 200 άτομα από την Ελλάδα, αλλά και την Αγγλία, την Ολλανδία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, θα βρεθούν την επομένη του Πάσχα στα Μετέωρα και για μία βδομάδα θα επιδοθούν σε ένα άθλημα-θέαμα που κόβει την ανάσα.
«Το Highline είναι ένα άθλημα εντυπωσιακό. Κοιτάμε μπροστά σε ένα σταθερό σημείο και καθαρίζουμε το μυαλό μας από κάθε σκέψη. Εκεί που κοιτάμε, εκεί θα πάμε», λέει στο «Εθνος» ο εμπνευστής και διοργανωτής της συνάντησης, Βασίλης Θεοδώρου.
Ο 33χρονος εκπαιδευτής, μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης, δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο, ούτε ανακάλυψε τώρα τη σχοινοβασία. Είναι κυριολεκτικά ένας άνθρωπος που δεν του αρέσει να? πατά στη γη και ειδικεύεται στο B.A.S.E. jumping (προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Building, Antenna, Span, Earth), δηλαδή στην ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο, από κτίρια, βράχους, γέφυρες και άλλα αντικείμενα που είναι ψηλά.

Εχει πηδήξει από κορυφές βουνών στην Ιταλία, έχει πέσει με αλεξίπτωτο από κορυφή ύψους 2.800 μέτρων στο Αϊγκερ των ελβετικών Αλπεων, έχει πέσει μέσα στο Ναυάγιο της Ζακύνθου, στο φαράγγι του Βίκου, αλλά και από γέφυρες της Εγνατίας Οδού, ενώ «πάγωσε» τους φίλους του πριν από τέσσερα χρόνια όταν βούτηξε από ύψος 80 μέτρων, από την ταράτσα του 25ώροφου Πύργου Απόλλων στην οδό Ριανκούρ στους Αμπελόκηπους.
Δύο φορές προσλήφθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις δύο φορές παραιτήθηκε και επέστρεψε στην Καλαμπάκα, γιατί του αρέσει το «ζην επικινδύνως». Μιλάει με πάθος για το Highline και εξηγεί ότι είναι απολύτως ασφαλές άθλημα, αλλά πρέπει να γίνεται από επαγγελματίες αθλητές και άτομα που έχουν ασχοληθεί με την αναρρίχηση και γνωρίζουν πολύ καλά τους κανόνες ασφάλειας.
Δεμένοι
Οι συμμετέχοντες θα είναι δεμένοι με αναρριχητική ζώνη και θα περπατήσουν στον ιμάντα που είναι κατασκευασμένος από πολυεστέρα, από τη μία άκρη έως την άλλη. Την απόσταση των 20 μέτρων μπορεί να τη διανύσουν και σε 5-10 λεπτά, ενώ γι΄αυτή των 100 μέτρων θα χρειαστούν τουλάχιστον μισή ώρα.
Ο κ. Θεοδώρου διευκρινίζει ότι η συνάντηση δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν έπαθλα. Τονίζει επίσης ότι οι σχοινοβασίες θα γίνουν σε βράχους που δεν έχουν μοναστήρια και δεν θα επηρεαστεί καθόλου η μοναστική ζωή.
EΘΝΟΣ (ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης