"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Σωτήρης Μπλέτσας : αντιδημοκρατικές πρακτικές γλωσσικής ετερότητας!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σαν σήμερα στις 2 Φεβρουαρίου 2001, καταδικάστηκα πρωτoδικως σε 18 μήνες φυλακή και 1.000.000 δρχ πρόστιμο !!!

Μόνο μου έγκλημα; Η παραδοχή μου ότι μεγάλωσα μιλώντας μια άλλη γλώσσα και όχι τα Ελληνικά. Τα Βλάχικα/ Αρμάνικα!

Την γλώσσα που μιλούσαν οι γονείς μου, ο αδερφός μου, οι φίλοι μου όπως και τόσοι άλλοι Έλληνες και ξένοι σε όλον τον κόσμο!

Αποτέλεσμα εικόνας για Μπλετσας Σωτήρης

Η μέρα που καταδικάστηκα ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Γλωσσών (ως ειρωνική υποσημείωση) και ήταν αποτέλεσμα της (σχεδόν μανιακής) δίωξης του ακροδεξιού βουλευτή της ΝΔ, Ευγενιου Χαϊτιδη συνεπικορουμενου και παρεμβαινοντων διαφόρων εθνικιστών δικαστών και πολιτικών και διαφόρων… βλαχοπατέρων !

Σήμερα, τόσα χρόνια μετά, ακόμη ταλαιπωρούμαι από την ίδια ιστορία, καλούμενος μάλιστα να πληρώσω υπέρογκα ποσά σε δικαστικές δαπάνες καθώς ακολούθησαν μηνύσεις και αγωγές εις βάρος των υποκινητών εκείνων (ως φυσικά όφειλα να πράξω) αντί να με αποζημιώσουν για την ζημιά και τα έξοδα που μου προκάλεσαν!

Αποτέλεσμα εικόνας για Μπλετσας Σωτήρης

Σε αυτόν τον διαρκή αγώνα υπέρ του δικαιώματος της χρήσης και αναγνώρισης λιγότερο ομιλούμενων γλωσσών στην Ελλάδα όπως τα Βλάχικα/ Αρμάνικα, σας θέλω αρωγούς και συμπαραστάτες!

Αρχες Μαΐου είναι η αναίρεση στον Αρειο Πάγο, της και πάλι αδικης, αποφασης εις βαρος μου να καταβάλω τα δικαστικά έξοδα των διωκτών μου και μάλιστα εις το διπλάσιο, όπου η θετική εξέλιξη θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για παρόμοιες μελλοντικές αντιδημοκρατικές πρακτικές κατά παντός είδους γλωσσικής ετερότητας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης