"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Σωτήρης Μπλέτσας : Kάποιοι στενόμυαλοι δεν βλέπουν πέρα απ’ τη μύτη τους

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με την ευκαιρία διαφόρων συζητήσεων επ’ αφορμής της κατάρτισης του ψηφοδελτίου του ΚΙΝΑΛ στα Τρίκαλα και την μη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο ήθελα να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.

Τα τελευταία χρόνια είμαι διαρκώς στο στόχαστρο ομάδων και συγκεκριμένων ατόμων, που αναπαράγουν σε καθημερινή βάση ακραίο λόγο και άθλιες συκοφαντίες εις βάρος μου κυρίως με αφορμή την ενασχόληση μου με τους Βλάχους, την γλώσσα και τον πολιτισμό τους.

Είχα και συνεχίζω να έχω συμμετοχή σε διεθνή συμβούλια, με παρεμβάσεις σε εθνικά και τοπικά Κοινοβούλια για ζητήματα γλωσσικών ετεροτήτων και αυτή μου την εμπειρία όσο και την επαγγελματική, όντας 40 χρόνια αρχιτέκτονας με διεθνή παρουσία, ήθελα να συνεισφέρω στον τόπο μου και στην πατρίδα μου.
Όμως κάποιοι στενόμυαλοι δεν βλέπουν πέρα απ’ τη μύτη τους.

Αυτοί που με στοχοποιούν έχουν όνομα και ορισμένοι στο παρελθόν υπήρξαν και συνεργάτες μου.

Θεωρώ ότι όλες αυτές οι βάρβαρες επιθέσεις στο πρόσωπό μου είναι άδικες και δεν είμαι υποχρεωμένος να τις υφίσταμαι.

Μπήκα στην μάχη της πολιτικής ύστερα από το προσωπικό κάλεσμα του Γιώργου Παπανδρέου και αποφάσισα να στηρίξω εκείνον και την παράταξή μας με όλες μου τις δυνάμεις σε προσωπικό επίπεδο και όχι μόνο, με μοναδικό στόχο να προσφέρω ό,τι είναι δυνατόν καλύτερο και να εργαστώ με γνώμονα τα συμφέροντα του τόπου μου.

Όπως ακριβώς έκανε πάντα και ο Γιώργος Παπανδρέου βάζοντας τις φιλοδοξίες του σε δεύτερη μοίρα και το συμφέρον του τόπου μπροστά.

Όλες μου οι πράξεις και οι ενέργειες μέχρι σήμερα, διακατέχονταν από αυτή την αντίληψη και ποτέ δεν έκανα το παραμικρό για να βλάψω το Κίνημα ή να γίνω αφορμή για μια αρνητική εικόνα μας προς τα έξω.

Ίσως δεν έχουν ενδιαφέρον όλα αυτά αλλά αισθάνθηκα την ανάγκη να τα μοιραστώ με φίλους που είχαμε κοινή πολιτική πορεία και μπορούμε να παραμείνουμε φίλοι ακόμη και μέσα από τις διαφωνίες μας.

Γι’ αυτό θέλω να ξεκαθαρίσω προς πάσα κατεύθυνση: Στην πολιτική δεν είχα ανάγκη να μπω και η μη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο ίσως λειτουργήσει και θετικά ώστε να ζυγίσω ανθρώπους και καταστάσεις.

Ούτως ή άλλως οι επαγγελματικές και κοινωνικές μου υποχρεώσεις με καλύπτουν και με το παραπάνω μάλιστα. Δεν μπήκα στον στίβο της πολιτικής γιατί δεν είχα τι να κάνω ή από ματαιοδοξία, ούτε αποτέλεσα φυσικά ποτέ παιδί του κομματικού σωλήνα για να ζητήσω να εξαργυρώσω θέση σε ένα ψηφοδέλτιο.

Έχω όμως την υποχρέωση, απέναντι στον εαυτό μου πρωτίστως και στο Κίνημα επίσης, να είμαι ξεκάθαρος.

Θα είμαι στις επάλξεις ακόμη και ως εθελοντής! Αυτό σημαίνει για μένα πολιτική, έτσι το έχω στο μυαλό μου το Κίνημα, να βοηθάς με κάθε κόστος από όποιο μετερίζι αγόγγυστα και ανιδιοτελώς!

Κάτι που λίγοι «σύντροφοι» αντιλαμβάνονται…

Εύχομαι δύναμη στον αγώνα των υποψηφίων, κουράγιο και καλή επιτυχία!!

Και η ζωή συνεχίζεται…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης