"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Σύγκρουση ζητά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ – δεύτερη συγκέντρωση στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Ηταν σαφές ότι η κίνηση των Επιτροπών Στήριξης και απλών πολιτών, να δημιουργήσουν γεγονότα μέσω της – για πρώτη φορά – συγκέντρωσης πολιτών που να διαδηλώνουν ΥΠΕΡ της κυβέρνησης, θα άνοιγε τον… καλό ασκό του Αιόλου. Αυτόν που φέρνει ουσιαστική συζήτηση, γόνιμο διάλογο και πραγματική αντιπαράθεση στον ίδιο τον λαό, για το συνέβη και τι θα συμβεί με το χρέος και την κρίση. Την ώρα που απλοί πολίτες και η Επιτροπή στήριξης της κυβέρνησης καλούν σε συγκέντρωση το απόγευμα της Τετάρτης 9 Φεβρουαρίου στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, καλεί σε συγκέντρωση και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τρικάλων. Την ίδια ώρα, δηλαδή στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, στο ίδιο σημείο. Ουσιαστικά, η Αριστερά συμπορεύεται με την Αριστερά στο επίπεδο της κίνησης του κόσμου, οι πράξεις του οπίου, όπως διαφάνηκε ξεκάθαρα έπαιξαν ρόλο διά της ψήφου στις πρόσφατες εκλογές. Πλέον, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ – και κατά πληροφορίες, και άλλες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς – μετέχουν σε συλλαλητήρια, αλλά από τη δική τους άποψη: της προώθησης των δικών τους στόχων, της ζύμωσης, της συζήτησης. Μια κίνηση που δείχνει ότι, όσοι μένουν στα λόγια και δεν μετέχουν στις διεργασίες, δεν κομίζουν κανένα όφελος για τον λαό. Κάτι που, αντιθέτως, γίνεται όταν αναπτύσσεται σοβαρός διάλογος. Και αυτός γίνεται από όλη την Αριστερά πλέον στη χώρα μας. Το κεντρικό σύνθημα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι:

Κανένας συμβιβασμός με τραπεζίτες και ΕΕ
Σύγκρουση για να τα πάρουμε όλα πίσω

 

Στο δε κείμενό της, αναφέρει:

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να πουν το μεγάλο «Όχι». Θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις στο ξεδίπλωμα της πάλης των εργαζόμενων και της νεολαίας πάνω σε αυτή τη βάση το ερχόμενο διάστημα. Θα αναπτύξει την δράση της με μαζική καμπάνια για την διαγραφή του χρέους καμπάνια και θα συμβάλει στο ξεδίπλωμα πρωτοβουλιών και αγώνων με στόχο την διαγραφή του χρέους. Θα πρωτοστατήσει σαν δύναμη αριστερής – εργατικής αντιπολίτευσης για να δικαιωθούν οι προσδοκίες του κόσμου, για να εξασφαλίσουμε και να διευρύνουμε τις διεκδικήσεις μας, για να ανοίξουμε το δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.
Μετά και τον καθορισμό του έκτακτου eurogroup με θέμα το ελληνικό ζήτημα στις 11.02 η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε διαδηλώσεις και πορείες για την ημέρα εκείνη.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ :
•Κάτω οι εκβιασμοί της ΕΚΤ, της γερμανικής κυβέρνησης και της ΕΕ. Σεβασμός στην θέληση και τις επιλογές του ελληνικού λαού .
•Μη αναγνώριση, παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους. Όχι στην αναδιάρθρωση και την υποταγή στους δανειστές. Άμεση δημοσιοποίηση και καταγγελία των ληστρικών δανειακών συμβάσεων.
•Άμεση εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και υπό εργατικό έλεγχο των τραπεζών.
•Όχι σε νέα συμφωνία με ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Κανένα νέο «πρόγραμμα», που θα είναι ουσιαστικά νέο μνημόνιο..
•Ξήλωμα των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του κινήματος για Δουλειά-Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία.
•Απειθαρχία στις εντολές της ΕΕ, έξοδος από την φυλακή του ευρώ και της ΕΕ.

Πληροφορίες εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης