"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Σύσκεψη για το Επιχειρησιακό Σχέδιο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο ακριβής και συγκεκριμένος προγραμματισμός, με στόχο, σχέδιο και όραμα, άρχισε από την Τετάρτη να υλοποιείται στον Δήμο Τρικκαίων. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Καινοτομίας και Ανάπτυξης, κ. Χρυσόστομος Κυρίτσης, συγκάλεσε σύσκεψη με παρόντες, υπηρεσιακά στελέχη και προσκεκλημένους, τους προέδρους των συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου, για το κρίσιμο επιχειρησιακό σχέδιο. Η προϊσταμένη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φ. Τσαπάλα, η προϊσταμένη του τμήματος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Θεοδ. Σαργιώτη και το στέλεχος του ιδίου τμήματος κ. Β. Ντάκα, εξήγησαν τους ειδικούς στόχους του επιχειρησιακού σχεδίου.
Ο κ. Κυρίτσης, έθεσε τους βασικούς άξονες:

– Το επιχειρησιακό σχέδιο είναι ο πενταετής προγραμματισμός του Δήμου επί όλων των θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας, των στόχων, των έργων, των οραμάτων

– Απαιτείται ουσιαστικός σχεδιασμός για τα ζητήματα κάθε Τοπικής Κοινότητας.

– Η φυσιογνωμία του Δήμου μέχρι το 2019 εξαρτάται από την ολοκλήρωση του σχεδίου.

– Οι απόψεις – σχεδιασμοί – αιτήματα των συμβουλίων Τοπικών Κοινοτήτων, θα συμπεριληφθούν στις βασικές κατευθύνσεις που θα συζητήσει και συμφωνήσει η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου.

Οι πρόεδροι καλούνται να συζητήσουν με τα μέλη των συμβουλίων, για τους στόχους του προγράμματος και μέσα σε διάστημα ενός μήνα (μέχρι τα Χριστούγεννα) θα πρέπει να έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους. Ακολούθως, μέχρι τον Μάρτιο του 2015, ολόκληρο το επιχειρησιακό σχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση, θα συζητηθεί με τους τρικαλινούς και τους φορείς αυτών, διά της Επιτροπής Διαβούλευσης, αλλά και σε ανοιχτή συζήτηση. Ετσι, θα σχεδιαστεί ο τρόπος με τον οποίον ο Δήμος θα κινηθεί μέχρι το 2019.
Επίσης, από τα υπηρεσιακά στελέχη, προκειμένου να διευκολυνθεί η κατάρτιση του σχεδίου από κάθε ένα συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας χωριστά, διανεμήθηκαν οι θεματικοί στόχοι για τη χρηματοδότηση, οι οποίοι χωρίζονται σε 8 άξονες:

– ΣΕΣ 2014 – 2019

– ΥΠΕΚΑ «Βιώσιμες Πόλεις – Μαθιός Καρλαύτης»
– Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

– Πράσινο Ταμείο

– ΚΑΠΕ

– ΕΠΠΕΡΑΑ

– ΣΑΤΑ – ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ

– Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Αυτές οι πηγές χρηματοδότησης θα κατανεμηθούν ανά έργο – πρόταση από κάθε Τοπική Κοινότητα. Για τον λόγο αυτό διανεμήθηκε και έγγραφο, στο οποίο θα κατατάσσονται τα έργα ανά είδος, πηγή χρηματοδότησης, χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, συμπληρωματικότητα με άλλες δράσεις, χωροθέτηση, προτεραιότητα και υπηρεσία υλοποίησης. Ουσιαστικά, επρόκειτο για ένα έγγραφο στο οποίο θα καταγράφονται και θα παρακολουθούνται οι πορείες εκτέλεσης κάθε έργου – σχεδίου – προγράμματος που θα εγκριθεί.
Πλέον, με την ολοκληρωμένη προετοιμασία από την πλευρά του Δήμου, δημιουργούνται οι συνθήκες που θέτουν επί τάπητος τον σχεδιασμό, προς όφελος των πολιτών, για να απαντήσουμε επί της ουσίας στο ερώτημα «Ποιον Δήμο Θέλουμε;».

Από το γραφείο Τύπου

EPIXEIRISIAKO2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης