"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Σύσσωμη η διεθνής κοινότητα στο πλευρό της Γαλλίας – Με 7.000 «επίλεκτους στρατιώτες» απαντά ο Μακρόν στην επίθεση

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής τέθηκε σήμερα η Γαλλία μετά τη νέα «ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση» εναντίον μιας εκκλησίας στη Νίκαια, με τρεις νεκρούς.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν απηύθυνε έκκληση για «ενότητα» στη χώρα σημειώνοντας με έμφαση ότι «δεν πρέπει να υποχωρήσει σε κανένα πνεύμα τρόμου».

france_army_art

Οι στρατιώτες θα αναπτυχθούν επίσης για να «προστατεύσουν τα σχολεία» ενόψει της επιστροφής, την επόμενη Δευτέρα, από τις διακοπές του φθινοπώρου, επισήμανε ο Μακρόν.

Η απόφαση του Γάλλου προέδρου να επιστρατεύσει τον στρατό για να αποκρούσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις δεν έχει σπασμωδικό χαρακτήρα.  Σύμφωνα με τον Independent μια ημέρα πριν από την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια εξτρεμιστικοί κύκλοι διακίνησαν ένα βίντεο με το οποίο ζητούσαν «εκδίκηση εναντίον της Γαλλίας» για τα σκίτσα του Μωάμεθ.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε στις 28 Οκτωβρίου  χαρακτήριζε τον 18χρονο Abdullakh Anzorov που αποκεφάλισε τον καθηγητή Πατί ως «ήρωα» και διακινήθηκε μέσω του Telegram από ισλαμιστικές οργανώσεις αναφέρει η Βρετανική εφημερίδα.

Σοκαρισμένη η διεθνής κοινότητα καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία και έστειλε μηνύματα συμπαράστασης.

«Είμαι συγκλονισμένη από τις άγριες δολοφονίες στην εκκλησία στη Νίκαια. Η Γερμανία στέκεται δίπλα στη Γαλλία σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», ανέφερε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

«Βαθιά συγκλονισμένος από την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια. Απόλυτη αλληλεγγύη στη Γαλλία, είμαστε ενωμένοι», έγραψε στα γαλλικά στο twitter ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το «κύμα» των τρομοκρατικών επιθέσεων από φανατικούς μουσουλμάνους κινητοποίησε τους 27 ηγέτες της ΕΕ οι οποίοι λίγη ώρα μετά την έναρξη της άτυπης συνόδου κορυφής εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν την πλήρη στήριξη τους στη Γαλλία επισημαίντας ότι αυτές οι επιθέσεις στρέφονται ενάντια στις κοινές αξίες της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, στη γραπτή δήλωση που υιοθέτησαν οι «27 αναφέρουν: «Εμείς, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, είμαστε σοκαρισμένοι και λυπημένοι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία».

«Καταδικάζουμε με τον πιο δυνατό τρόπο αυτές τις επιθέσεις που αντιπροσωπεύουν επιθέσεις στις κοινές μας αξίες», τονίζουν.

«Στεκόμαστε ενωμένοι και σταθεροί στην αλληλεγγύη μας προς τη Γαλλία, με το γαλλικό λαό και την κυβέρνηση της Γαλλίας – στον κοινό και συνεχή αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού», σημειώνουν.

«Καλούμε τους ηγέτες σε όλο τον κόσμο να εργαστούν για τον διάλογο και την κατανόηση μεταξύ κοινοτήτων και θρησκειών και όχι το διαχωρισμό», καταλήγουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης