"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Τέχνη πρωτοπόρα και ανανεωτική στην γκαλερί alma

lafarm

Σχετικά άρθρα

Είναι δύσκολο να αναφέρεις, ποια ακριβώς μορφή τέχνης απεικονίζεται στα έργα του καλλιτεχνικού ζεύγους KALOS &KLIO, που από τη Παρασκευή εκτίθενται στην γκαλερί almaστα Τρίκαλα. Διότι η τέχνη τους έχει μη φορμαλιστικούς φορμαλισμούς, δηλαδή χρησιμοποιεί γνωστέ τεχνικές, αλλά τις αναθεωρεί και προωθεί μια νέα οπτική. Το Μάτριξ της τέχνης, όπως εύστοχα έγραψε ο κριτικός τέχνης, Θάνος Μουτσόπουλος. Στο σχετικό σημείωμα του οποίου αναφέρονται και τα εξής: «Το πλούσιο και πολυσχιδές εικαστικό έργο του εικαστικού δίδυμου Kalos&Klio, είναι πλέον γνωστό μέσα από την μακροχρόνια εξερεύνηση και την συστηματική χαρτογράφηση των πιο σκοτεινών περιοχών του κυβερνοχώρου, ενός χώρου που κάθε λεπτό που περνάει αλλάζει και γιγαντώνεται ακόμη περισσότερο».
Ενώ οι ίδιοι δηλώνουν: «Ο κόσμος μας είναι ένα σύνολο από υβρίδια και πολιτισμικά θραύσματα, όπου το παλιό μετασχηματίζεται σε καινούργιο και το εθνικό μπλέκεται με το παγκόσμιο με αποτέλεσμα τα όρια να χάνονται και να μοιάζουν περισσότερο συγκεχυμένα όσο ποτέ άλλοτε».
Με άλλα λόγια, έχετε καιρό μέχρι τις 31 Μαρτίου να δείτε μερικά έργα, που όχι απλώς θα σας μείνουν αξέχαστα, αλλά θα σας κάνουν να προβληματιστείτε θετικότατα, για το τι ξέρατε και σημασιοδοτούσατε ωε τέχνη. Και, κυρίως, να προσέξετε τις μυριάδες λεπτομέρειες και να ζητήσετε από τη Μαρία και τον Νίκο Αλμπάνη (στη φωτό με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Βασιλένα Μητσιάδη) να σας εξηγήσουν τα της τεχνικής των δύο καλλιτεχνών.
Θανάσης Μιχαλάκης
tip: Ανοίξτε τις φωτό με δεξί κλικ σε νέα καρτέλα και εξετάστε τις λεπτομέρειες των έργων

ekth2 ekth11 ekth

ekth3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης