"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Τίποτα δεν είναι τυχαίο και δεν θέλει πολλή φαντασία – του Κώστα Κωστούλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την προηγούμενη εβδομάδα η Κυβέρνηση εκτάκτως ανακοίνωσε τα ονόματα των Διοικητών στα Κέντρα Καταγραφής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών.

Επιτέλους ένα χρόνο μετά τη δημιουργία τους ανακοινώθηκαν και τα ονόματα αυτών που θα διευθύνουν τα Κέντρα ενώ αναμένονται και περαιτέρω προσλήψεις με διαγωνισμούς που θα ανακοινώσει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Κοιτώντας τα ονόματα και τα βιογραφικά των νέων Διοικητών στις 32 Δομές Φιλοξενίας περίμενα πραγματικά να διοριστούν άνθρωποι με αυξημένα προσόντα και ιδιαίτερη ευαισθησία στην ενσωμάτωση των προσφύγων.

Γνωρίζω ειδικούς στην ανθρωπιστική κρίση που έχουν υιοθετήσει ως τρόπο ζωής την προσφορά στον συνάνθρωπο που υποφέρει, και εντούτοις δεν πρόσεξα κανένα τέτοιο βιογραφικό.

Με λύπη μου διαπίστωσα πως οι άνθρωποι που θα διαχειριστούν ανθρώπινες ζωές και θα απαλύνουν τον προσφυγικό πόνο είναι παιδιά του κομματικού σωλήνα χωρίς ουσιώδη εμπειρία σε παρόμοια θέματα.

Αμφιβάλλω και αν έχουν περάσει έξω από οποιοδήποτε προσφυγικό καταυλισμό.

Η πορεία όλων κρίνεται.

Ανάμεσα στους Διοικητές των «Hot Spot» είδα αυτοδιοικητικούς που εισηγήθηκαν με επιμονή μέσω της παράταξης τους στα δημοτικά συμβούλια που συμμετείχαν, να μην ανοίξουν δομές φιλοξενίας στους Δήμους τους.

Διάβασα ονόματα Διοικητών που μετείχαν ενεργά σε διαμαρτυρίες και κινήματα για να μην μετεγκατασταθούν πρόσφυγες στις περιοχές που διαμένουν.

Με μια γρήγορη αναζήτηση εύκολα τα παραπάνω διαπιστώνονται.

Καταλαβαίνω ….πως με κάποιο τρόπο πρέπει να βρεθούν αναγκαίες λύσεις για τις κομματικές υποχρεώσεις.

Μη ξεχνάμε πως στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε ο μηνιαίος μισθός ενός Διοικητή σε δομή φιλοξενίας αγγίζει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ.

Δυστυχώς όμως με τέτοιους είδους αποφάσεις και προσλήψεις σε νευραλγικές θέσεις, το προσφυγικό ζήτημα δε γίνεται να διευθετηθεί.

Και αυτό γιατί καμία Κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν έπραξε τις απαραίτητες ενέργειες για να λυθεί παρά μόνο έδινε προσοχή στα μικροπολιτικά συμφέροντα με οποιοδήποτε κόστος σε ένα δύσκολα διαχειρίσιμο ζήτημα που αφορά ανθρώπινες ζωές.

Κώστας Κωστούλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης