"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Ταπεινά τα κίνητρα του εμφυλίου στη τοπική ΝΔ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για τη κατάργηση των Δημαρχιακών(ΔΗΜΤΟ) Νομαρχιακών Επιτροπών(ΝΟΔΕ)της ΝΔ, μιλούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένα χρόνο πριν γίνει αρχηγός του κόμματος τον Ιανουάριο του 2016, στα πρότυπα των μεγάλων Δημοκρατικών σχηματισμών της Δύσης. 

Ολα αυτά βέβαια, πριν εκλεγεί πρόεδρος με τις αδιαφανείς μεθοδεύσεις του Νοεμβρίου του 2015, που έχουν καταγραφεί στις μελανότερες σελίδες στην ιστορία της παράταξης, ανάλογες μ` αυτές της 1ης Σεπτεμβρίου 1984, όταν ο πρεσβύτερος Μητσοτάκης, εκλέχτηκε διάδοχος του Μ.Έβερτ έναντι του επικρατέστερου τότε Κωστή Στεφανόπουλου, έπειτα από παρέμβαση εξωθεσμικών κέντρων και το σκοτεινό ρόλο του Ε.Αβέρωφ.

Η δήλωση αυτή του σημερινού πρωθυπουργού της χώρας και η πεποίθησή του ότι οι κομματικές οργανώσεις σε Α` και Β` βαθμό, δεν προσφέρουν τίποτα  ιδιαίτερο στο κόμμα και το δημόσιο βίο, ήταν ορθή και ρεαλιστική.

Τέσσερα χρόνια όμως αργότερα, ουδέν έπραξε για να αλλάξει τη δομή του κομματικού μηχανισμού.Έτσι την ερχόμενη άνοιξη, ο κομματικός μικρόκοσμος της τοπικής ΝΔ, ετοιμάζεται να ξαναζήσει, αλησμόνητες στιγμές του νοσηρού παρελθόντος.

Κομματικές ίντριγκες, ανταγωνισμοί πολιτικών γραφείων και διαμάχες των πραιτοριανών τους, όχι βέβαια για το καλό της παράταξης η της κοινωνίας, αλλά για ίδιον συμφέρον και προσωπικό όφελος.

Γι άλλη μια φορά το δίλημμα που θα τεθεί στα μέλη του κόμματος, είναι αν ο τάδε υποψήφιος διαβάζει καλύτερα τα non paper της Πειραιώς στα ραδιόφωνα η αν ο άλλος διοργανώνει πιο επιτυχημένες χοροεσπερίδες και κοπές πίτας.

Λυπηρό είναι επίσης το φαινόμενο, νέοι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί, να σέρνονται πίσω από τοπικά νούμερα και κομματικά απολιθώματα, που χρησιμοποιούν δεκαετίες τη παράταξη, για το βιοπορισμό αυτών η των παιδιών τους.

Κωνσταντίνος Κουτσονάσιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης