"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Τα αυθαίρετα και η υποκρισία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μεγάλη πληγή για τον τόπο η αυθαίρετη δόμηση και η απουσία σχεδίων πόλεων, πολεοδόμησης και χωροταξικού σχεδιασμού.

Τα αυθαίρετα, μάλιστα, ήταν και παραμένουν το σήμα κατατεθέν των πελατειακών σχέσεων σε αυτήν την χώρα στο αμαρτωλό τρίδυμο που έχει καταστρέψει τον τόπο και συνιστά τον «πυρήνα» του ελληνικού καπιταλισμού: πελατειακή ψήφοςμίζα και διαπλοκή με ολιγαρχικά συμφέροντα.

Αποτελεί, όμως, υποκρισία για τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ αφ’ ενός ότι θυμήθηκε την αυθαίρετη δόμηση μετά την πύρινη τραγωδία στο Μάτι και διπλή υποκρισία να μιλάει ο ίδιος για αυθαίρετα, όταν είναι ο μεταλλαγμένος μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ που εισήγαγε και ψήφισε, μαζί με τη ΝΔ, τη ΔΗ.ΣΥ (ΠΑΣΟΚ) και το «Ποτάμι», τον ν. 4495/2017 του Σταθάκη, με τον οποίο έχουν νομιμοποιηθεί 125 χιλιάδες (!) αυθαίρετα εκτός σχεδίου κτίσματα.

Συνολικά, στα μνημονιακά χρόνια με τους τρεις αλλεπάλληλους νόμους «τακτοποίησης» των αυθαιρέτων, τον 4014/11, τον 4178/2014 και τον 4495/17 του Σταθάκη, έχουν «τακτοποιηθεί» συνολικά 1,5 εκατομ. εκτός σχεδίου αυθαίρετα. Ένα απίστευτο όργιο παράνομης δόμησης μιας Ελλάδας της οποίας τόσο η πρωτεύουσα όσο και η συμπρωτεύουσα και οι πόλεις της αλλά και σε σημαντικό βαθμό τα δάση και οι παραλίες της, έχουν οικοδομηθεί αυθαίρετα σε μια αυθαιρεσία που ο κύριος και μεγάλος ένοχος του εγκλήματος είναι οι κυβερνήσεις και το κράτος αλλά, δυστυχώς, ευθύνη έχουν και οι πολίτες.

Αποτελεί υποκρισία, λοιπόν, να παριστάνει η κυβέρνηση Τσίπρα την αθώα περιστερά και να θέλει να βγάλει την ουρά της απέξω.

Είναι ένοχη και συνένοχη τόσο για το δικό της νομοθέτημα όσο και γιατί μέχρι τώρα δεν έχει υλοποιήσει ούτε καν αυτές τις τελεσίδικες αποφάσεις κατεδαφίσεων ενώ κάνει τα στραβά μάτια στη νέα αυθαίρετη επί των ημερών της δόμηση, προσδοκώντας ίσως ότι στους οκτώ μέχρι τώρα νόμους περί αυθαιρέτων, θα βρει την ευκαιρία να ψηφίσει πελατειακά και ψηφοθηρικά και τον ένατο!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης