"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Τα βρήκαν Μέρκελ και Σουλτς, έκλεισε ο Μεγάλος Συνασπισμός

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε συμφωνία κατέληξαν νωρίς την Παρασκευή οι αρχηγοί των δυνητικών εταίρων ενός νέου Μεγάλου Συνασπισμού μεταξύ CDU/CSU και SPD, οι Ανγκελα Μέρκελ, Χορστ Ζεεχόφερ και Μάρτιν Σουλτς. Αυτό ανέφεραν κομματικές πηγές στην Die Welt αλλά και στο Reuters.

Την Πέμπτη ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών είχε πει ότι το κόμμα του θα συμμετείχε υπό την προϋπόθεση ότι η νέα κυβέρνηση που θα δημιουργηθεί θα ενισχύσει την Ευρώπη.

Το Spiegel ανέφερε ότι την Πέμπτη, κατά την έναρξη ενός ακόμη γύρου συνομιλιών, ανοικτά παρέμεναν τα θέματα της φορολογίας, της μετανάστευσης, της αγοράς εργασίας, οι συντάξεις και η Ευρώπη.

Οι συνομιλίες δεν ήταν καθόλου δύσκολες. Προεκλογικά –και μετεκλογικά– ο Σουλτς είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα έβαζε το SPD σε έναν νέο Μεγάλο Συνασπισμό. Και όταν αναγκάστηκε να μπει τελικά στις διαπραγματεύσεις με τη Μέρκελ, έπειτα από το ναυάγιο του συνασπισμού «Τζαμάικα» και τις πιέσεις που δέχτηκε από τον σοσιαλδημοκράτη πρόεδρο της χώρας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, αυτές οι συζητήσεις διαπνέονταν από καχυποψία. Επανειλημμένως ο Σουλτς είχε διαμαρτυρηθεί για τις διαρροές στοιχείων της διαπραγμάτευσης προς τα μέσα ενημέρωσης, τις οποίες απέδιδε σε στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών.

Προσερχόμενη στις διερευνητικές συνομιλίες, η Ανγκελα Μέρκελ έλεγε ότι θα εργαστεί με εποικοδομητικό τρόπο προκειμένου να επιτευχθούν συμβιβασμοί, πρόσθεσε όμως ότι «φυσικά έχουμε κατά νου ότι πρέπει να ακολουθήσουμε την ορθή πολιτική για τη χώρα. Στον βαθμό αυτό, θα είναι μια δύσκολη μέρα».

Οι πολίτες αναμένουν από μας ότι θα βρούμε λύσεις, πρόσθεσε η καγκελάριος.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μακάρι να κάτσουν και τα δικά μας κόμματα σε ενα τραπέζι να λύσουν τα κοινά προβλήματα….να σταθούμε κι εμείς ο λαός ξεκάθαρα απέναντι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης