"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Τα «γαλλικά» του Μεϊμαράκη στον Μητσοτάκη και η ΝΔ στον «αέρα»!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μπάχαλο… Μια λέξη μόνο αρκεί για να περιγράψει κανείς την εικόνα διάλυσης που κυριαρχεί ανάμεσα στις «γραμμές» της συντηρητικής παράταξης την ημέρα που γράφεται μια από τις πιο «μαύρες» σελίδες της ιστορίας της. Ο «γαλάζιος» εμφύλιος μετά το φιάσκο της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη αρχηγού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το τι θα συμβεί.

Νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής είχαν τηλεφωνική επικοινωνία οι δυο υποψήφιοι αρχηγοί, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ μόλις είχε οριστικοποιηθεί η ματαίωση των αρχηγικών εκλογών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον Βαγγελη Μεϊμαράκη να παραιτηθεί από μεταβατικός πρόεδρος αλλά και από υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, όπως ακριβώς είχε επίσημα δηλώσει το πρωί της Κυριακής. Η απάντηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν άμεση και κατά τις ίδιες πληροφορίες, ήρθε «εις άπταιστον… γαλλικήν» σε πολύ έντονο ύφος, αρνούμενος να προχωρήσει σε όσα του ζητούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει η ΝΔ πολλές ώρες μετά το φιάσκο της πρωινής εκλογικής διαδικασίας φαίνεται και από μια σειρά «επεισοδίων» που αντικατατοπτρίζουν ανάγλυφα το μπάχαλο που επικρατεί εντός και εκτός της Συγγρού. Δεκατέσσερις βουλευτές και δύο ευρωβουλευτές της ΝΔ, με επιστολή τους προς τους τέσσερις υποψήφιους προέδρους και τον γραμματέα της ΚΟ του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη, ζητούν την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ωστόσο, ο Γιάννης Πλακιωτάκης μπαίνοντας στα γραφεία της ΝΔ ζήτησε την άμεση σύγκληση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, της περίφημης ΚΕΦΕ δηλαδή, ακόμα και σήμερα.

Εν ολίγοις ζήτησε να συνεδριάσει το αρμόδιο όργανο που φέρει ακέραια την ευθύνη για την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, η οποία μετατράπηκε σε ένα πρωτοφανές κομματικό φιάσκο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία παραίτηση από τα μέλη της ΚΕΦΕ, αγνοείται ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, του οποίου την παραίτηση έχουν ζητήσει και οι 4 υποψήφιοι αρχηγοί της ΝΔ ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μόνος που προτίθεται να παραιτηθεί για το άνευ προηγουμένου μπάχαλο που δημιουργήθηκε είναι ο διευθυντής του κόμματος Κώστας Τσιμάρας.

topontiki.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. topontiki.gr,Το άρθρο σας έχει και υπερβολές.Όλα συμβαίνουν,αλλά βρε παιδί μου,μήπως δέν ήταν κανείς στο Yπουργείο γιατί και το test το ξεκινήσανε αργά και ήταν και Σάββατο.Και κάτι ακόμη μερικές φορές και τα test έχουν επιτυχία αλλά το ανακαλύπτεις αργά και η ζημιά έχει γίνει.Ηρεμία και ψυχραιμία από τους νέους(σε ηλικία) Yποψήφιους.Δεν ήταν να γίνει το 2015!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης