"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Τα επιτεύγματα της μεταπολίτευσης στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δέκα χρόνια μετά την καταστροφή και την Αργεντινοποίηση της χώρας,λαός και ηγεσίες ζουν στο δικό τους φανταστικό κόσμο,αποποιούμενοι κάθε ευθύνη για την κατάντια του τόπου.

Είναι γεγονός ότι η περίοδος της μεταπολίτευσης,σημαδεύτηκε από μια άνευ προηγουμένου αποβιομηχανοποίηση και παρασιτική δόμηση της εθνικής οικονομίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο νομός Τρικάλων,που πριν επέλθει η λαίλαπα του δικομματικού καθεστώτος,διατηρούσε αξιοσημείωτο παραγωγικό δυναμικό,ακόμη και στο δευτερογενή τομέα παραγωγής.

Η κορυφαία αλλαντοβιομηχανία των βαλκανίων,η ΕΛΒΙΚ στα Μεγ.Καλύβια,χρεοκόπησε αφού πρώτα λεηλατήθηκε από τα διορισμένα τοπικά στελέχη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις διοικήσεις,της μέχρι το 1975 υγιούς επιχείρησης.

                                   

Η γνωστή Τρικαλινή βιομηχανία mego ABEE,εταιρεία κατασκευής δικύκλων και ελαφρών οχημάτων,μετέφερε το 1992 τις δραστηριότητες της στο εξωτερικό(Ιαπωνία,Κίνα,Δομινικανή Δημοκρατία,Βενεζουέλα),με την επωνυμία Nipponia.

H άφθαστη ποιοτικά κλωστουφαντουργία των αδελφών Κλωτσοτήρα,εφάμιλη της περίφημης παγκοσμίως Πειραικής -Πατραικής,που είχε την ίδια τύχη με την Τρικαλινή ανθούσα βιομηχανία.

Το εργοστάσιο της Ιαπωνικής εταιρείας φερμουάρ ΥΚΚ(στο 2ο χλμ Τρικάλων-Καλαμπάκας) έκλεισε λόγω κακού επιχειρηματικού κλίματος.

Επίσης η βιομηχανία  επεξεργασίας κρέατος των Αφων Ντιροκάλτση κλπ.
Βέβαια οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι οι αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί του νομού,διόρισαν χιλιάδες άχρηστους στο Δημόσιο και επέδειξαν μοναδική ικανότητα προσωπικού πλουτισμού.
Δεξιός Ψάλτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης