"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19 C
Trikala

“Τα μεγάλα έργα μπορεί να φέρνουν ανάπτυξη, τα μικρά όμως φέρνουν τους ψήφους”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Χαρακτηριστικό παράδειγμα παντελούς έλλειψης συντονισμού και ιεράρχησης προτεραιοτήτων εκ μέρους του κρατικού μηχανισμού, αποτελεί η πρόσφατη υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή και λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Καλονερίου, ύψους 270.000 ευρώ από το Δήμο Τρικάλων.

Κι αυτό γιατί την ίδια στιγμή, στην άτυπη Βιομηχανική Περιοχή επί της οδού Πύλης και εκατέρωθεν της κοίτης του Πηνειού, οι βιομηχανίες επεξεργασίας γάλακτος λόγω έλλειψης στοιχειώδης υποδομής διαχείρισης και επεξεργασίας των αποβλήτων, ρυπαίνουν συστηματικά το ποτάμι και τον υδροφόρο ορίζοντα.

Ο Δήμος Πύλης, στα όρια του οποίου εδρεύουν κυρίως οι συγκεκριμένες παραγωγικές μονάδες, δεν θεωρεί το έργο άμεσης ανάγκης, μιας και προέχουν τα πνευματικά και προπονητικά κέντρα.

Από την άλλη η Περιφέρεια που θα μπορούσε ν`αναλάβει ρόλο συντονιστή και να θέσει προτεραιότητες σε έργα και παρεμβάσεις αδυνατεί, ενώ η συνεργασία μεταξύ όμορων Δήμων για το κοινό συμφέρον του τόπου είναι ανύπαρκτη, αφού προσκρούει σε παλαιοπολιτικές και ψηφοθηρικές πρακτικές των αυτοδιοικητικών.

Κωνσταντίνος Κουτσονάσιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης