"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Τα οφέλη του Δήμου Τρικκαίων απο το ΚΑΠΕ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τριπλό το όφελος στον Δήμο Τρικκαίων και κατ’ επέκταση στους δημότες, από την αναμονή της έγκρισης πρότασης για συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε τρεις αθλητικές εγκαταστάσεις:

Θα υπάρξει μείωση των χρημάτων που δαπανώνται για θέρμανση, θα καταστούν ενεργειακά αυτόνομες οι αθλητικές εγκαταστάσεις, και θα μειωθούν οι εκπεμπόμενοι ρύποι διοξειδίου του άνθρακα.
Το μεγαλύτερο όφελος, όμως, θα είναι το ότι οι ίδιες οι εγκαταστάσεις θα αποδοθούν ακόμη πιο λειτουργικές στους αθλητές και τους πολίτες.
Όλα αυτά, εφ’ όσον εγκριθεί η ολοκληρωμένη πρόταση που υπέβαλε Δήμος Τρικκαίων, με τη στενή συνεργασία και υποστήριξη του
etrikala, για «Εγκατάσταση συστημάτων ΑΠΕ για την εξοικονόμηση ενέργειας σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Τρικκαίων: Αθλητισμός και πράσινες επιδόσεις…». Η πρόταση υποβλήθηκε στο ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) και η χρηματοδότηση προέρχεται από τον Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του ΕυρωπαϊκούΟικονομικού Χώρου 2009-2014. Ανέρχεται, δε, στο ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ και αφορά στην ενεργειακή θωράκιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Κολυμβητηρίου του Δήμου Τρικκαίων, του Κλειστού Γυμναστηρίου Μπάρας και του Κλειστού Γυμναστηρίου Κατσιμήδου. Κάτι που σημαίνει ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Τρικκαίων θα θωρακισθούν ενεργειακώς και θα αποτελέσουν πρότυπο για όλη τη χώρα, καθώς θα πραγματοποιηθούν:
– αντικατάσταση των καυστήρων παραγωγής θερμικής ενέργειας και ζεστού νερού χρήσης, συμβατικής τεχνολογίας με αντλίες θερμότητας χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και αυξημένης ενεργειακής απόδοσης,
– τοποθέτηση διατάξεων Φ/Β πλαισίων για την ενεργειακή αυτονόμηση των υποδομών,
– αντικατάσταση των υφιστάμενων λαμπτήρων με νέους τεχνολογίας
led με παράλληλη βελτίωση του φωτισμού στο εσωτερικό των κτιρίων και στις αθλητικές εγκαταστάσεις του περιβάλλοντος χώρου,
– εγκατάσταση μετρητικού εξοπλισμού για τη μέτρηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας στο σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Επίκεντρο τους προγράμματος είναι η ενεργειακή αποδοτικότητα και η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα συγκεκριμένα κτήρια. Οι δράσεις αποσκοπούν στην υποστήριξη της βαθμιαίας ανακαίνισης των υφιστάμενων αθλητικών κτηριακών εγκαταστάσεων για την επίτευξη του στόχου της Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης Ενέργειας (ΣΜΚΕ). Ταυτοχρόνως, συμβάλλουν στην επίτευξη των ενεργειακών στόχων της ΕΕ, αποσκοπώντας στην αύξηση του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χρήση ενέργειας σε εθνικό επίπεδο, προωθώντας μια οικονομία λιγότερο εξαρτημένη από τον άνθρακα.

Από το γραφείο Τύπου

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης