"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Τα προβλήματα έβγαλαν τους αγρότες στους δρόμους

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα εκατοντάδες εκατομμύρια- οφειλές προς τους αγρότες από προγράμματα, συνδεδεμένες και αποζημιώσεις, που καθυστερούν με ευθύνη της κυβέρνησης, η κατάργηση του τέλους 6,95 % για την υγεία, καθώς και το σφράγισμα των βιβλιαρίων ΟΓΑ όσων αγροτών δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές ήταν τα βασικά αιτήματα των αγροτών στην Πανθεσσαλική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που έλαβε χώρα την Πέμπτη 28 Ιουλίου, διαδοχικά έξω από τις εγκαταστάσεις του ΟΓΑ, του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λάρισα.

Τα προβλήματα έβγαλαν τους αγρότες στους δρόμους
Μάλιστα ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας υποσχέθηκε στην κυβέρνηση, αν δεν αλλάξει τακτική, ένα θερμό καλοκαίρι με κάθε μορφή κινητοποιήσεων να το πυροδοτεί.
«Δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα που ζητά η κυβέρνηση από τους αγρότες, εάν δεν δώσει αυτά που τους χρωστά, ξεκληρίζεται η αγροτική τάξη» τονίζει στo Agronews ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας και επισημαίνει ότι:
«Η τακτική απαξίωσης του ΕΛΓΑ που ακολουθείται, οδηγεί σε σχέδιο ιδιωτικοποίησής του. Υπάρχουν δεκάδες εκατοντάδες στρέμματα ανεκτίμητα και ο τρόπος με τον οποίο επιβάλει η Διοίκησή του να γίνεται η εκτίμηση, δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ποτέ. Παράλληλα χάνονται οι μάρτυρες, πράγμα που καθιστά την εκτίμηση αδύνατη. Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την παραπάνω τακτική που αποτελεί μία ακόμη θηλιά στον λαιμό του αγρότη και ζητάμε να γίνει ο  ΕΛΓΑ δημόσιος φορέας που θα καλύπτει 100% τις ζημιές από θεομηνίες σε φυτικό, ζωικό και πάγιο κεφάλαιο. Εμείς οι αγρότες απαιτούμε την καταβολή των αποζημιώσεών, οι καλλιέργειες των οποίων από μας επλήγησαν το τελευταίο διάστημα και οι οποίες καθυστερούν, καθώς με ευθύνη της κυβέρνησης δεν γίνονται οι εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ, ενώ σχεδόν τρία χρόνια καθυστερούν και οι πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η Πανελλαδική Επιτροπή των 69 Μπλόκων που συνεδρίασε στις 9 Ιουλίου στη Βέροια, δεν θα τους αφήσει σε χλωρό κλαδί, όπως υποσχέθηκε στους συναδέρφους μας αγρότες, μέχρι να μείνει ο ασφαλιστικός νόμος στα χαρτιά και μέχρι την τελική ανατροπή αυτής της εξοντωτικής πολιτικής. Καλούμε τους αγρότες σε ετοιμότητα για πάλη.»
agronews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης