"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Τα «τέρατα» του Χίτλερ-Στη δημοσιότητα ονόματα των Ναζί (Photos-Video)

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα ονόματα σχεδόν 10.000 Ναζί στρατιωτών, αξιωματικών και διοικητών των SS  που βοήθησε στην εξόντωση πάνω από ένα εκατομμύριο Εβραίων στο Άουσβιτς  αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, για πρώτη φορά.

Η τεράστια βάση δεδομένων, η οποία περιλαμβάνει εκατοντάδες φωτογραφίες, δόθηκε στη δημοσιότητα  από το Ινστιτούτο της Πολωνίας Εθνικής Μνήμης (INR) σε μια προσπάθεια να διαλύσει τους ψευδείς ισχυρισμούς ότι πολλοί από τους φρουρούς ήταν Πολωνοί.

Ο κατάλογος των 9.686 ονομάτων αφορά κυρίως Γερμανούς οι οποίοι πριν τον πόλεμο εργάζονταν ως γεωργοί, κρεοπώλες, δάσκαλοι, υποδηματοποιοί κτλ.

Οι δυνάμεις του Χίτλερ εισέβαλαν στην Πολωνία το 1939 και το επόμενο έτος, διέταξαν την κατασκευή του στρατοπέδου Άουσβιτς-Μπίρκεναου στην πολωνική ύπαιθρο.

Αρχικά  το Άουσβιτς-Μπίρκεναου είχε χρησιμοποιηθεί για τη φυλάκιση πολωνικών πολιτικών κρατουμένων, αλλά αργότερα παραδόθηκε στη διαβόητη SS και μεταξύ 1942 και 1945 περίπου 1,1 εκατομμύρια Εβραίοι έχασαν τη ζωή τους εκεί, είτε στους θαλάμους αερίων είτε μέσω ασιτίας ή ξυλοδαρμούς.

Ο επικεφαλής της INR Γιάροσλαβ Szarek δήλωσε στο BBC ότι το online αρχείο είναι «ένα εργαλείο για την καταπολέμηση των ψεμάτων» και πρόσθεσε: «Δεν εκφράζουμε γνώμη, απλά παρουσιάζουμε τα σκληρά γεγονότα».

Μετά τον πόλεμο ο πρώην διοικητής του στρατοπέδου, Arthur Liebehenschel, και 33 άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί πήγαν σε δίκη. Οι περισσότεροι εκτελέστηκαν με απαγχονισμό.

Αλλά οι περισσότεροι από τους φρουρούς των SS – συμπεριλαμβανομένων 200 γυναικών φυλακίστηκαν σε πολωνικές ή ρωσικές φυλακές αιχμαλώτων πολέμου, αλλά αποφυλακίστηκαν το 1950 και πήγαν πίσω για να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στην αφάνεια στη Γερμανία.

Το 1963 πάνω από 20 μεσαίας βαθμίδας αξιωματικών της SS δικάστηκαν  για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Φρανκφούρτη. Κάποιοι, όπως ο Wilhelm Boger, ο «Τίγρης του Άουσβιτς», τιμωρήθηκε με ισόβια κάθειρξη και πέθανε στη φυλακή, ενώ πολλοί άλλοι όπως οδοντίατρος του Άουσβιτς  Willi Schatz, αθωώθηκαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης