"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21 άξιζαν καλύτερη τύχη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αν θυμόμαστε καλά, ο ρόλος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” ήταν να τιμήσει τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης και όχι να “γράψει εκ νέου” την ελληνική ιστορία ή να “κατασκευάσει” την δική της εκδοχή για την ιστορία του ’21 από τη σκοπιά και την οπτική της σύγχρονης “παγκοσμιοποίησης” και της λογικής της υποβάθμισης έως κατάργησης του έθνους-κράτους.

Μετά την “εξαφάνιση” της Μπουμπουλίνας, την εμφάνιση των δικτατόρων στο πάνθεον των προσώπων που διακυβέρνησαν την χώρα, μετά και τον εύκολο χαρακτηρισμό του Ιωάννη Καποδίστρια ως “δικτάτορα“, “θύμα” της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, είναι ο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Σε κείμενο που “ανέβηκε” στην επίσημη ιστοσελίδα της Επιτροπής, γραμμένο από μέλος της, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης- ούτε λίγο ούτε πολύ- παρουσιαζόταν ως μισογύνης και κατηγορείτο για βωμολοχίες σε βάρος του γυναικείου φύλου! Μεταξύ άλλων, η επίμαχη ανάρτηση απέδιδε στον Γ. Καραϊσκάκη την φράση” η γυναίκα και το άτι θέλουν καβαλάρη“, ακόμα και ανεπίτρεπτα σχόλια του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης για το πρόσωπο της ίδιας της μητέρας του!

Λίγες ώρες αργότερα και αφού ήδη είχε ξεσπάσει σάλος, η ανάρτηση εξαφανίστηκε, με τους ιθύνοντες να επικαλούνται παρέμβαση χάκερ και με την Επιτροπή να επιχειρεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση “αλλόκοτη“!

Το εντυπωσιακό είναι ότι την ώρα που η Επιτροπή τιμά τα 200 χρόνια της Επανάστασης, καθυβρίζοντας και συκοφαντώντας τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, την ίδια ώρα η πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου συνάπτει “αξιοζήλευτες” συμφωνίες με τον διεθνή οίκο Hermes για την δημιουργία επετειακών μαντηλιών για την Ελληνική Επανάσταση, λες και ότι με αυτόν τον τρόπο θα προβληθούν τα χαρακτηριστικά και το περιεχόμενό της.

Ίσως, όμως, να είναι απαραίτητα αυτά τα πολυτελή μαντήλια από έναν διεθνή οίκο τόσο “εξοικειωμένο” με την ελληνική εθνεγερσία, προκειμένου η Επιτροπή να κουνάει τα μαντήλια σε ένα-ένα από τα μέλη της που την αποχαιρετούν και φεύγουν.

Τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21, τα οποία έχουν μια συγκλονιστική επικαιρότητα στις μέρες μας λόγω των απειλών που δέχεται και των κινδύνων που διατρέχει η πατρίδα μας, άξιζαν καλύτερη τύχη.

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης