"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.4 C
Trikala

Τα 300 κιλά λάδι και τα 200 πακέτα μακαρόνια «καίνε» την αντιδήμαρχο Καρδίτσας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αναβρασμός και οργή επικρατεί στην Καρδίτσα μετά τις καταγγελίες ότι η αντιδήμαρχος Ουρανία Σούφλα, είχε αποθηκεύσει στο σπίτι της μεγάλες ποσότητες τροφίμων που προορίζονταν για πλημμυροπαθείς από την φονική κακοκαιρία «Ιανός».

Του Κωνσταντίνου Νικολόπουλου

Μπορεί η παραίτησή της να έγινε αποδεκτή από τον δήμαρχο Καρδίτσας, Βασίλη Τσιάκο και οι διαδικασίες αντικατάστασης της αντιδημάρχου Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων και Αλληλεγγύης να έχουν ήδη ξεκινήσει, ωστόσο οι κάτοικοι της Καρδίτσας εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση. Όπως αποκαλύπτει σήμερα, το real.gr, μετά την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ., στο σπίτι της εντοπίστηκαν τουλάχιστον τριακόσια λίτρα λάδι, διακόσια πακέτα ρύζι, εκατόν πενήντα πακέτα μακαρόνια, άλλα τόσα πακέτα αλεύρι κα αμέτρητες συσκευασίες απορρυπαντικών, σαμπουάν και αφρόλουτρων. «Δεν πίστευα στα μάτια μου με αυτά που έβλεπα. Ήταν σαν να έβλεπα αποθήκη σούπερ μάρκετ. Φανταστείτε, ότι χρειάστηκε να γεμίσουν ένα ολόκληρο φορτηγό για να μεταφέρουν τα πράγματα από την αποθήκη της αντιδημάρχου», δηλώνει στο real.gr, κάτοικος της Καρδίτσας ο οποίος είδε τα μάτια του την διαδικασία.

Την ίδια στιγμή αίσθηση προκαλούν οι μαρτυρίες των πλημμυροπαθών οι οποίοι όπως λένε έβλεπαν νταλίκες να μπαίνουν στο στρατόπεδο αφήνοντας τις δωρεές που προορίζονταν για τους πληγέντες. «Βλέπαμε τα φορτηγά και πηγαίναμε να ζητήσουμε αγαθά πρώτης ανάγκης και κουβέρτες και οι υπεύθυνοι μας έλεγαν να πάμε το απόγευμα. Όταν πηγαίναμε ξανά αντικρίζαμε κάτι σάπιες και τρύπιες κουβέρτες και συσκευασίες κάτω στο πάτωμα. Μάλιστα, θυμάμαι μια φορά ότι είδα να βγαίνει από το στρατόπεδο ένα φορτηγάκι γεμάτο πράγματα, προς άγνωστο προορισμό», λέει μια κυρία η οποία επλήγη από την κακοκαιρία.

Ξεχειλίζει οργή…

«Φωτιά» έχουν πάρει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των κατοίκων της Καρδίτσας οι οποίοι δεν μπορούν να δεχτούν ότι κάποιοι άνθρωποι θέλησαν να εκμεταλλευτούν τον πόνο τους. «Εδώ και καιρό, βλέπαμε ότι κάτι δεν πάει καλά με την διαδικασία διαμοιρασμού των δωρεών στους πληγέντες. Όλοι γνωρίζαμε ότι κάτι βρωμάει στην υπόθεση. Αυτό που δεν έχουμε μάθει ακόμα είναι αν η συγκεκριμένη κυρία, η αντιδήμαρχος, κρατούσε τα προϊόντα για προσωπική της χρήση ή τα πουλούσε σε επιτήδειους», αναφέρεται σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης των κατοίκων της περιοχής.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, με γραπτή δήλωσή της υποστήριξε ότι παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας και προκειμένου να υπερασπιστεί την τιμή και υπόληψή της. Όσον αφορά στις ποσότητες τροφίμων που εντοπίστηκαν σπίτι της ανέφερε: «Ανέλαβα την διανομή για την Κοινότητά μου διότι ο Πρόεδρος της Κοινότητας, όπως και ο κάθε Πρόεδρος, εργάζεται εθελοντικά στη διανομή των τροφίμων και θεώρησε σημαντικότερο να ασχοληθεί με τα έργα υποδομών και οδοποιίας, όπου στην Κοινότητά μας ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί. Στις διανομές αυτές με βοήθησαν συγχωριανοί μου και όλα γίνονταν στο φως της ημέρας». Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Καρδίτσας, Βασίλης Τσιάκος, έκανε λόγο για πολιτική διάσταση στο θέμα, υποστηρίζοντας ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Μήνυση

Ο δημοτικός σύμβουλος της πόλης Κώστας Γκαβογιάννης και επικεφαλής του συνδυασμού «Καρδίτσα από την Αρχή», μιλά στο real.gr και περιγράφει βήμα προς βήμα πως ξετυλίχθηκε το κουβάρι των αποκαλύψεων. «Στις 25 Νοεμβρίου, έστειλα αίτημα προς τον κύριο δήμαρχο να ενημερωθώ για την πορεία των δωρεών, τις ποσότητες και συγκεκριμένα στοιχεία για την διανομή τους. Ωστόσο, έπειτα από δύο μήνες έλαβα ένα έγγραφο χωρίς να παίρνω απαντήσεις στα ερωτήματά μου. Την ίδια κιόλας ημέρα, ενώπιων του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, κατάθεσα μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του δημάρχου, κ. Βασίλη Τσιάκου, καθώς διαπίστωσα ότι παρατηρήθηκαν διάφορα φαινόμενα που δεν συνάδουν με το γενικότερο συμφέρον των δημοτών της πόλης. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι ο Εισαγγελέας, ακολούθησε τις νόμιμες διαδικασίες για την διαλεύκανση της υπόθεσης», δηλώνει στο real.gr ο κ. Κώστας Γκαβογιάννης.

Την ίδια στιγμή, ο δημοτικός σύμβουλος, που «άνοιξε» την υπόθεση, σχολιάζει τους ισχυρισμούς του δημάρχου για σκοπιμότητες των πολιτικών του αντιπάλων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τι από όλα αυτά που έχουν αποκαλυφθεί είναι πολιτική σκοπιμότητα. Εδώ υπάρχουν στοιχεία και αποδείξεις. Πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση. Κανένας άλλος δεν φταίει, παρά μονάχα η ανικανότητα του δημάρχου».

Πηγή: .real.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης