"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.4 C
Trikala

Την τρίτη θέση στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Generation Next του Ιδρύματος Vodafone, κατέκτησαν οι μαθητές του 6ου ΓΕΛ Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την τρίτη θέση στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Generation Next του Ιδρύματος Vodafone, κατέκτησαν οι μαθητές του 6ου ΓΕΛ Τρικάλων Μαρία Κωστάκη, Αποστόλης Μηλιώτης, Κατερίνα Τεντολούρη και Βαγγέλης Τσίπρας.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και τους καλεί να πειραματιστούν με τις νέες τεχνολογίες για να εφεύρουν λύσεις για προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία.

Όλα ξεκίνησαν με τη συμμετοχή του 6ου ΓΕΛ Τρικάλων στο Generation Next, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης STEM δεξιοτήτων (Science, Technology, Engineering, Mathematics) που υλοποιείται από το Ίδρυμα Vodafone, σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία και την ακαδημαϊκή συμβολή της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

Μέσω της συμμετοχής τους στα εξωσχολικά STEM labs του προγράμματος, αλλά και μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας www.generationnext.vodafone.gr, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, ήρθαν σε επαφή με τις εκθετικές τεχνολογίες και κάνοντας χρήση του πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού της ανακάλυψαν την ψυχαγωγική πλευρά της μάθησης. Ευαισθητοποιημένοι από το διαχρονικό ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησης στις πόλεις, ιδιαίτερα για άτομα με αναπηρία, οι τέσσερις μαθητές αποφάσισαν να συστήσουν την ομάδα SmartPath προκειμένου να διερευνήσουν λύσεις για την αντιμετώπισή του.

SmartPath: Λύση για την ασφαλή μετακίνηση στους δρόμους των Τρικάλων

Μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν στους δημόσιους χώρους των Τρικάλων, οι μαθητές διαπίστωσαν ότι τα πεζοδρόμια δεν πληρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για την ασφαλή κι ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων με αναπηρία και παρουσιάζουν ελλείψεις. Αξιοποιώντας εργαλεία προγραμματισμού και ειδικά την εφαρμογή AppInventor, ανέπτυξαν ένα νέο app που χαρτογραφεί τα πεζοδρόμια, αξιολογώντας παράλληλα την καταλληλότητά τους.

Συνοδοιπόρος στην προσπάθειά τους, ήταν ο καθηγητής τους Δημήτρης Μπάνος, ο οποίος βοήθησε τους μαθητές του στην ανάπτυξη της ιδέας τους.

Κάνοντας την ιδέα τους πράξη, οι SmartPath έλαβαν μέρος στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Generation Next και κέρδισαν επάξια μία θέση στη νικήτρια τριάδα, προσφέροντας μία καινοτόμο λύση για ένα από τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία μας, και όχι μόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ιδρύματος Vodafone, μέχρι σήμερα, μέσω του προγράμματος έχουν γεννηθεί 374 καινοτόμες ιδέες από 94 περιοχές της χώρας, ενώ 84.000 ωφελούμενοι από την εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις νέες τεχνολογίες και να πειραματιστούν με τον κόσμο του STEM.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Generation Next, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.generationnext.vodafone.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης