"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.5 C
Trikala

Της αδικιάς τα λάχανα καζάνι δεν τα βράζει

lafarm

Σχετικά άρθρα

του Γιάννη Κεμανίδη : Όταν, μάλιστα, «βράζει το καζάνι» της κοινωνίας λόγω … επαπειλούμενης νέας «μνημονιοσύνης» (όπως εγκυμοσύνη), σε μια χώρα-αποικία χρέους, όπου δυσκολεύεσαι να διακρίνεις ποιος είναι δυστυχέστερος: ο άνεργος με πενιχρόν επίδομα ΟΑΕΔ ή Προνοίας ή ο εργαζόμενος με μισθό αντίστοιχο…

Απορώ με τον εαυτό μου. Θαυμάζω … την ανοχή μου, την καρτερία και τις αντοχές μου. Ανέχθηκα και άντεξα περικοπές μισθού, επιδομάτων, αυξήσεις φόρων και κόστους ζωής. Ενοχοποιώ γι’ αυτό την ελπίδα για δικαιοσύνη που καλλιεργήθηκε, αλλά ακόμη περιμένω να καρπίσει.

Περίμενα να «κάτσουν οι φταίχτες στο σκαμνί», να πληρώσουν «οι έχοντες και κατέχοντες». Το παράδοξο είναι ότι εξακολουθώ να ελπίζω ακόμη και με αυτά που βλέπω:

♦ Ο Παπαγεωργόπουλος «έφαγε» 18 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, καταδικάστηκε σε ισόβια και αποφυλακίστηκε μετά από 2,5 χρόνια.

♦ Ο Αναστασιάδης, που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει 3,5 εκατ. ευρώ, απαλλάχθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας.

♦ Ο «στρατηγός» του Σημίτη Τσουκάτος και ο Μαντέλης παραδέχτηκαν ότι πήραν μίζες από τη Siemens και κυκλοφορούν ελεύθεροι.

♦ Ο Μπέος καταδικάστηκε για τα στημένα, εξαγόρασε την ποινή και έγινε δήμαρχος.

♦ Ο Μαρινάκης δεν παραπέμπεται σε δίκη για τα στημένα γιατί παραγράφηκαν.

♦ Ο Κόκκαλης είχε κατηγορηθεί για πέντε κακουργήματα – μπήκαν στο αρχείο.

♦ Ο Κοντομηνάς με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα έκανε περιοδεία στις ΗΠΑ.

♦ Ο Τράγκας «ξέχασε» να δηλώσει 10 εκατ. ευρώ, αλλά συνεχίζει ανενόχλητος τις πολιτικές εκπομπές.

♦ Ο Μηλιώνης ζημίωσε το Δημόσιο κατά 275 εκατ. ευρώ αλλά πάρταρε ελεύθερος και ωραίος στη Μύκονο. Τώρα ζητάει να επιστρέψει τα μισά για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης.

♦ Συνδικαλιστές και πρόεδροι της ΔΕΗ κατηγορούνται για ζημίες άνω του 1 εκατ. ευρώ, αλλά μάλλον θα απαλλαχθούν κι αυτοί.

Σκέπτομαι ότι ισχύουν τα: «Οπ’ έχει φίλο τον Κατή, τον Μπέη δε φοβάται» και «Ο νόμος είναι σαν τον ιστό της αράχνης. Οι μικρές μύγες πιάνονται, ενώ οι μεγάλες σχίζουν το δίχτυ και φεύγουν». (Ανάχαρσις, 6ος π.Χ. αιώνας, Σκύθης ηγεμόνας και φιλόσοφος).

Αν η κυβέρνηση Τσίπρα δεν ανατρέψει αυτή την εικόνα, μαύρος φαίνεται ο ορίζοντας.

Γιάννης Κεμανίδης
* Συνταξιούχος εκπαιδευτικός

efsyn.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εδώ ο Τσίπρας δεν μπόρεσε να στείλει φαντάρο τον ΚΟΡΩΝΑΚΗ τον γραμματέα της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ , θα στείλει τον Μπέο, τον Κοντομηνά, τον Τράγκα, τα λαμόγια της ΔΕΗ και ” όλα τα άλλα παιδιά” στην φυλακή;
    Δασκαλε, δεν πατάς καλά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης