"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Τουλάχιστον 13 νεκροί – Εξερράγη αυτοκίνητο που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά – Διπλή βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη –

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η πρώτη έκρηξη έγινε σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από το στάδιο με στόχο ένα από τα λεωφορεία που μετέφεραν αστυνομικούς. Η δεύτερη έκρηξη ακούστηκε σχεδόν δέκα δευτερόλεπτα μετά και φέρεται να έγινε κοντά στο ξενοδοχείο Super Plaza το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το γήπεδο.

Σύμφωνα με τουρκικά και διεθνή Μέσα Ενημέρωσης υπάρχουν τουλάχιστον 20 τραυματίες.

Την πληροφορία ότι υπάρχουν 20 τραυματίες επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού. Λίγη ώρα αργότερα, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 13 νεκροί, επικαλούμενο πηγές από τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ το δίκτυο Αλ Τζαζίρα, ανέβασε τον απολογισμό των νεκρών στους 15.

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι η έκρηξη οφείλεται σε παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στόχος ήταν ένα λεωφορείο της αστυνομίας.

Από τις πρώτες εκτιμήσεις του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών φαίνεται πως οι τραυματίες από την διπλή έκρηξη έξω απότο ποδοσφαιρικό στάδιο της Μπεσίκτας είναι αστυνομικοί.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, που εκφωνούσε μια ομιλία στην Εθνοσυνέλευση σε μια συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό, επισήμανε ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν και ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα που στόχευε λεωφορείο που μετέφερε αστυνομικούς της μονάδας αντιμετώπισης ταραχών.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το στάδιο Vodafone Arena, της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας, μετέδωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Στις εικόνες που πρόβαλαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται το κουφάρι ενός καμένου αυτοκινήτου και δύο εστίες φωτιάς στον δρόμο έξω από το στάδιο.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, η έκρηξη σημειώθηκε ενώ είχαν αποχωρήσει από το στάδιο οι οπαδοί των ομάδων, τη στιγμή που οι αστυνομικοί έφευγαν από την περιοχή. Λίγες ώρες νωρίτερα το γήπεδο ήταν γεμάτο φιλάθλους που παρακολουθούσαν το παιγνίδι της Μπεσίκτας με την Μπούρσασπορ, που έληξε με νίκη των γηπεδούχων με 2-1.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης