"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Το βραβείο της «Εξυπνης Πόλης» παρέλαβε ο Δήμος Τρικκαίων.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το βραβείο της «Εξυπνης Πόλης» παρέλαβε σήμερα Τρίτη 23 Μαΐου 2017 ο Δήμος Τρικκαίων. Αποτέλεσμα της πολύχρονης και πρωτοποριακής ενασχόλησης του Δήμου με θέματα τεχνολογίας, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου βρέθηκε στην Αθήνα, στο πλαίσιο του 2ου  Συνέδριο Smart  Cities –  Digital  Citizens  2017. Στο διήμερο συνέδριο που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Novotel Athens, τα Τρίκαλα ήταν η Τιμώμενη Πόλη, με τον κ.  Παπαστεργίου να παραλαμβάνει το βραβείο για τη συνολική προσφορά και εικόνα του Δήμου σε θέματα τεχνολογίας, πληροφορικής, έξυπνων λύσεων και δράσεων.
Ο κ. Παπαστεργίου αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τον ανεξάρτητο βουλευτή νκ. Θεοχάρη για τη βράβευση, τόνισε ότι «με το βραβείο αυτό κλείνει ένας κύκλος και αρχίζει ένας άλλος, καθώς εισερχόμαστε στη φάση των πραγματικών λύσεων για τους πολίτες. Η έξυπνη πόλη πρέπει να είναι έξυπνη στην πράξη για τους πολίτες της. Για τον λόγο αυτόν, στα τέλη Ιουνίου σε επίσημη εκδήλωση, με την παρουσία δεκάδων εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, παρουσιάζουμε το νέο, πρωτοπόρο για τη χώρα, πενταπλό πιλοτικό πρόγραμμα έξυπνων λύσεων για όλους. Το μεγαλύτερο πρόγραμμα που υλοποιείται αυτή τη στιγμή, διοχετεύει την «εξυπνάδα» από τον υπολογιστή, εκεί όπου πραγματικά πρέπει να είναι: στον άνθρωπο».
Το συνέδριο έχει ως θέμα «Ελληνικές Πόλεις: Εφαλτήριο Οικονομικής Ανάπτυξης και 
Αειφορίας για την Ελλάδα» και στοχεύει ακριβώς στην εξεύρεση λύσεων και στη συζήτηση των προτάσεων για την Αυτοδιοίκηση. Εξάλλου, απευθύνεται στην Αυτοδιοίκηση και την αγορά των Ψηφιακών Υπηρεσιών, Εφαρμογών και Υποδομών και σε κάθε επαγγελματικό και επιχειρηματικό χώρο, που ενδιαφέρεται για την δημιουργία και ανάπτυξη των «Εξυπνων Πόλεων», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Με παρόντες υπουργούς, περιφερειάρχες, δημάρχους, εκπροσώπους εταιρειών, το συνέδριο ασχολείται με θέματα που αναπτύσσουν ή εξειδικεύουν δράσεις, όπως αυτές που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται στον Δήμο Τρικκαίων.
Μάλιστα ο κ. Παπαστεργίου μετείχε σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα  «Ελληνικές περιφέρειες και πόλεις: Εφαλτήριο οικονομικής ανάπτυξης και αειφορίας. Επίσης ο πρόεδρος της e-trikala Α.Ε. κ. Γιάννης Κωτούλας μετείχε σε άλλη τράπεζα, με θέμα «Τεχνολογικές αρχές και στρατηγικές επιλογές για τη μετάβαση από τη συμβατική στην “έξυπνη” πόλη».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης