"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.7 C
Trikala

Το βραβείο του κτηνοτρόφου της Χρονιάς έλαβε ο Νίκος Ζιώζιας από το Μαυρέλι Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το βραβείο του κτηνοτρόφου της Χρονιάς έλαβε ο Νίκος Ζιώζιας, ο οποίος συνεχάρη την Agrenda, τον εκδότη της Γιάννη Πανάγο και την επιτροπή, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι κτηνοτρόφοι πρέπει να παράγουν και να συνεταιρίζονται.

Όλοι ήταν εκεί. Αγρότες, κτηνοτρόφοι, άνθρωποι της αγοράς, επιστήμονες, συνεταιριστές και πολλοί φίλοι της Agrenda, έδωσαν το παρών  στην 9η εκδήλωση για τη βράβευση του Αγρότη της Χρονιάς 2018. Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα ο θεσμός του Αγρότη της Χρονιάς φέτος επιφύλαξε μια έκπληξη, εισάγοντας την τιμητική διάκριση, την οποία έλαβε ο Χρήστος Τζιάλας, ένας από τους τελευταίους μετακινούμενους κτηνοτρόφους, ο οποίος από το 1940 ανεβοκατεβαίνει τα βουνά με το κοπάδι του και την οικογένειά του.

 

Το βραβείο της συλλογικής προσπάθειας απενεμήθη στον Μανώλη Κλαδάκη του συνεταιρισμού Άνω Βιάννου, ο οποίος μπήκε στην παραγωγή ελαιολάδου μετά τη συνταξιοδότησή του από επάγγελμα του γιατρού και έχοντας διαγράψει 8χρονη πορεία ως δήμαρχος. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι θέλει να βάλει μπροστά την προσπάθεια δημιουργίας μιας ΑΕΣ με νέους παραγωγούς.

Το βραβείο του Αγρότη της Χρονιάς έλαβε ο Παναγιώτης Ρίζος Μακρής, το οποίο μοιράστηκε με τα δύο του αδέρφια. Σε έντονα φορτισμένο ύφος ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδήλωσης, ενώ στο σύντομο χαιρετισμό του είπε <Θέλουμε να γίνουμε παράδειγμα μίμησης μιας οικογενειακής επιχείρησης που έχει βασικό στοιχείο τη συνεργατικότητα>.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης