"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Το διεθνές διαδικτυακό πορνό έχει έδρα στην Κύπρο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι μεγάλες εταιρείες δραστηριοποιούνται στη μεγαλόνησο – Δισεκατομμύρια επισκέπτες κάθε μήνα

Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής διαδικτυακού πορνό με χιλιάδες εργαζόμενους και εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο, έχουν ως έδρα τους τη Κύπρο ή διατηρούν γραφεία στη Μεγαλόνησο. Το ευνοϊκό φορολογικό σύστημα βοηθάει στην μεγιστοποίηση των κερδών τους. Το θέμα φέρνε στη δημοσιότητα σήμερα η κυπριακή εφημερίδα «Ρεπόρτερ», που παρουσιάζει στοιχεία για τις εταιρείες αυτές.

Το διεθνές διαδικτυακό πορνό έχει έδρα στην Κύπρο

Mind Geek (YouPorn, Pornhub, RedTube)

Η εταιρία Mind Geek θεωρείται ο μεγαλύτερος παίχτης στην βιομηχανία του Online Porn. Μεταξύ των ιστοτόπων που διαχειρίζεται είναι τα κορυφαία σε επισκεψιμότητα, όπως το YouPorn, το Pornhub, το Red Tube με δισεκατομμύρια επισκέπτες το μήνα, καθώς και πολλά άλλα όπως το XTube, GayTube, Tube8. Εκτός της διαδικτυακής πορνογραφία,  η Mind Geek διαχειρίζεται κι άλλου είδους ιστοσελίδων όπως το κωμικό site «videobash» και το celebrity gossip «celebs».

Η εταιρία διαθέτει υπερσύγχρονα γραφεία στην βιομηχανική περιοχή Δαλίου με πολλούς εργαζόμενους. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ωστόσο είχε φραγή κλήσεων για εισερχόμενες κλήσεις.

Hammy Media (Χhamster)

To xhamster είναι ιστότοπος πορνογραφικού περιεχομένου με τα κεντρικά του γραφεία στη Λεμεσό. Βρίσκεται στα 100 κορυφαία site με παγκόσμια επισκεψιμότητα με πάνω από 10 εκατομμύρια μέλη ενώ θεωρείται πως βρίσκεται στα τρία δημοφιλέστερα πορνογραφικά site για το 2015.

Οι ιδρυτές του ιστοτόπου παραμένουν από το 2007, που ξεκίνησε η λειτουργία του, μέχρι σήμερα άγνωστοι αφού και στο επίσημο site εμφανίζεται ως διαχειρίστρια εταιρία η Hammy media της οποίας τα γραφεία βρίσκονται στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στη Λεμεσό.

Ferryslip (Nakenprad)

Ιδιοκτήτης της εταιρίας Ferryslip είναι ο Νορβηγός Έντρε Άντερσεν 39 ετών, που δραστηριοποιείται στην βιομηχανία του πορνό από το 2001. Η σχέση του με το μεγαλύτερο πορνογραφικό site των σκανδιναβικών χωρών Nakenprad (γυμνή συνομιλία) έμεινε για πολλά χρόνια καλά κρυμμένη, ωστόσο, αποκαλύφθηκε πριν από ακριβώς 8 χρόνια όταν ο Άντερσεν συνεργάστηκε με την Αστυνομία για τον εντοπισμό διακινητών παιδικής πορνογραφίας που είχαν ανεβάσει σχετικό υλικό στον ιστότοπο που διατηρεί.

Την ίδια περίοδο ο Άντερσεν αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της εταιρίας του από τη Νορβηγία στην Κύπρο για να έχει ευνοϊκότερο φορολογικό καθεστώς. Ο ίδιος πάντως υποστήριξε πως πούλησε το site του για το αστρονομικό ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το μητρώο του Εφόρου Εταιριών τα γραφεία της εταιρίας του βρίσκονται στο κέντρο της Λευκωσίας.

Youngtek Solutions (TnaFlix-EmpFlix)

Πρόκειται για μια κυπριακή εταιρία που αναπτύσσει ένα δίκτυο διανομής περιεχομένου προηγμένης τεχνολογίας όπου οι χρήστες μπορούν να φορτώνουν και να βλέπουν βίντεο.

Οι εν λόγω τεχνολογίες χρησιμοποιούνται σε ιστοτόπους, πολλοί εκ των οποίων είναι πορνογραφικού περιεχομένου, όπως οι EmpFlix και TnaFlix, με πάνω από 500.000 και 800.000, αντίστοιχα,  επισκέπτες καθημερινά.

Στην κατοχή της έχει κι άλλες τρεις ιστοσελίδες με μικρότερη επισκεψιμότητα. Τα γραφεία της βρίσκονται στη Λευκωσία.

Fraserside Holdings (Private Media Group)

Η εταιρεία Fraserside έχει την εγγεγραμμένη έδρα της στη Λευκωσία και τελεί υπό την κυριότητα της γνωστής εταιρείας παραγωγής πορνό, Private Media Group.

H Private Media Group θεωρείται από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής πορνογραφικού υλικού για κανάλια ενηλίκων στην τηλεόραση, αφού συμμετέχει σε 38 πλατφόρμες σε 24 χώρες.

Ιδιοκτήτης της Fraserside είναι ο Charles Prast, ο οποίος αν και ξεκίνησε τη καριέρα του ως ένας επιτυχημένος τραπεζίτης, αντιλήφθηκε πως η βιομηχανία του πορνό θα του απέφερε πολύ μεγαλύτερα κέρδη.

Εννοείται πως εκτός από τις πιο πάνω εταιρίες πολύ περισσότερες με το ίδιο χαρτοφυλάκιο έχουν γραφεία στην Κύπρο για να απολαμβάνουν του ευνοϊκότερου φορολογικού καθεστώτος. Μάλιστα πρόκειται για εταιρίες που οι ιδιοκτήτες τους προέρχονται από το ανατολικό μπλοκ των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης