"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Το μεγαλύτερο όπλο των απλών ανθρώπων είναι η αλληλεγγύη – του Κώστα Κωστούλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την προηγούμενη εβδομάδα μάθαμε πως ένας 44χρονος πρόσφυγας από τη Γουινέα, πέθανε στο κέντρο κράτησης της Κω από σκωληκοειδίτιδα που έγινε περιτονίτιδα. Επί τρεις μέρες ο άνθρωπος σφάδαζε από τους πόνους αλλά δεν του έδωσε κανείς βοήθεια.

Την προηγούμενη εβδομάδα μάθαμε επίσης πως ένας νεαρός πρόσφυγας κουρδικής καταγωγής αυτοκτόνησε στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου. Κρατούταν για 16 μήνες και ανέμενε να αποφασισθεί η απελευθέρωσή του. Το χαρτί που πήρε τελικά, ήταν η παράταση της κράτησής του.

Ξέρω η καθημερινότητα μας άλλαξε και δεν αποτελεί είδηση το να πεθαίνουν άνθρωποι σε χώρους κρατικής ευθύνης γιατί το κράτος δεν δείχνει τη στοιχειώδη ανθρωπιά.

Κάποτε οι άνθρωποι μάθαιναν ο ένας απ’ τον άλλον την αξία της ανθρώπινης ζωής. Μάθαιναν πως να είναι άνθρωποι.

Μάθαιναν πόσο εύκολο είναι να γυρίσει ο τροχός και να βρεθείς εσύ στη θέση αυτού που έχει ανάγκη. Μάθαιναν στην πράξη ότι το μεγαλύτερο όπλο των απλών ανθρώπων είναι η αλληλεγγύη.

Δεν μπορώ να ξεχάσω τους κατοίκους στα Καμένα Βούρλα πριν ένα χρόνο που εμπόδισαν να περάσουν οι προμήθειες σε φαγητό και κουβέρτες για τα ανήλικα προσφυγοπούλα. Αφήνοντας νηστικά εντέλει τα ανήλικα που φιλοξενούνταν σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα» επισημαίνουν ότι μόνο πέρυσι περιέθαλψαν 50 παιδιά προσφυγικών οικογενειών που αυτοτραυματίστηκαν ή εκδήλωσαν σκέψεις αυτοκτονίας στη Λέσβο.

Πρόκειται για παιδιά που σταματούν να μιλούν, να τρώνε, να παίζουν και καταφεύγουν σε αυτοτραυματισμούς.

Οι μεταναστευτικές πολιτικές αναγκάζουν κάποιους πρόσφυγες να αποσυρθούν από τη ζωή. Κι είναι πολύ βαρύ.

Δεν ξέρω τι μπορούμε να κάνουμε αλλά σίγουρα πρέπει να κάνουμε κάτι άμεσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης