"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Το νέο βιβλίο του Μικέλη Χατζηγάκη : «Προτάσεις ενός Σύγχρονου Φιλελεύθερου»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το νέο βιβλίο του νεαρού Τρικαλινού οικονομολόγου, με τίτλο «Προτάσεις ενός Σύγχρονου Φιλελεύθερου» κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Ι. Σιδέρης. Ο Μικέλης Χατζηγάκης επανειλημμένως έχει πει ότι «οι σύγχρονοι πολιτικοί πρέπει να διαβάζουν και να μελετούν τα προβλήματα, και να προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις».

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

Το βιβλίο προλογίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος αναφέρεται εκτενώς στην συνεργασία που είχε με τον νεαρό συγγραφέα στην κατάρτιση του Κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ο Μικέλης Χατζηγάκης αναλύει διεξοδικά τις χρόνιες παθογένειες της χώρας και προτείνει πως η έξοδος από την κρίση μπορεί να επέλθει κυρίως μέσα από έναν ισορροπημένο φιλελευθερισμό, που θα λειτουργεί στο πλαίσιο μιας σύγχρονης πολιτείας που θα εξασφαλίζει ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον και θα ευνοεί την προσέλκυση επενδύσεων. Παράλληλα, ο φιλελευθερισμός αυτός πρέπει να έχει κοινωνικά χαρακτηριστικά και να προστατεύει τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Καταλήγει δε χαρακτηριστικά: «Πολιτική σημαίνει προτάσεις που οδηγούν σε λύσεις. Και μέσα από αυτό το βιβλίο καταθέτω τις δικές μου προτάσεις για μια σειρά ζητημάτων – από το ασφαλιστικό μέχρι το φορολογικό, και από την δημόσια διοίκηση μέχρι την Ελληνική διπλωματία. Τώρα, ζητώ από τους πολίτες να με κρίνουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης