"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Το νέο στη πολιτική δεν είναι πάντα ωραίο…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο αστικός μύθος αναφέρει ότι στις αρχές του 1995, πολιτικός αντίπαλος του τότε πρωθυπουργού  Ανδρέα Παπανδρέου, του ζήτησε επιτακτικά να παραιτηθεί αφού η ηλικία (76 ετών) και η βιολογική του κατάσταση, δεν του επέτρεπαν να ασκεί τα καθήκοντα του.

Τότε εκείνος ήρεμα και με τη διαύγεια πνεύματος που τον διέκρινε μέχρι το τέλος, του είπε : “τα κράτη κυβερνώνται με το μυαλό και όχι με τους μυς”.

Η δικαίωση για τα λεγόμενα του ήρθε λίγους μόνο μήνες μετά, αφού ο κατά πολύ νεότερος και διάδοχος του Κώστας Σημίτης (58 ετών), “έχασε τη μπάλα” σε τρεις διαδοχικές εθνικές κρίσεις (Ίμια , S-300 και υπόθεση Ότσαλάν).

Την αντιμετώπιση όμως που είχε ο ηλικιωμένος ιδρυτής και ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, δεν είχε 26 χρόνια μετά ο δυστυχής κ.Κώστας Πατέρας (77 ετών), που στο πρόσωπό του εκτονώθηκε όλη η υποκρισία της κοινωνίας και η ανθρωποφαγία των ΜΜΕ.

Βλέπετε για τους πραιτωριανούς της μεταπολίτευσης, οι απαιτήσεις ενός επαρχιακού νοσοκομείου είναι περισσότερες από το να ηγείσαι μιας χώρας, ενός στρατού, μιας μεγάλης πολυεθνικής η ακόμη και της επανάστασης ενός έθνους (βλέπε ο Γέρος του Μοριά).

Αποτέλεσμα εικόνας για Κώστας πατερασ μητσοτακης

Οι σκέψεις αυτές μου ήρθαν στο νου ακούγοντας το κ.Τσίπρα να αναφέρεται απαξιωτικά για τη ηλικία ενός  πρώην τοπικού στέλεχος του τέως κυβερνητικού εταίρου του (ΑΝ.ΕΛ), επισημαίνοντας ταυτόχρονα το επιχείρημα που προέβαλε ο κ.Πατέρας, όταν διεκδικούσε την πολύπαθη θέση στο Γ.Ν.Τρικάλων, ότι κουβαλάει μαζί του 1500 “ταλιμπάν” (στη γειτονική Καρδίτσα τους αποκαλούν βόδια).

Παρέλειψε όμως ο νεαρός πολιτικός να μας πει, για πόσα χρόνια θα πληρώνει η χώρα, την απειρία των στελεχών του, στα πρώτα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και επίσης αν επί των ημερών του στην εξουσία, υπήρχαν διαδικασίες αξιοκρατικής στελέχωσης του κρατικού μηχανισμού.

Όσο για τους κατευθυνόμενους ψηφοφόρους που διακωμωδεί, του υπενθυμίζω ότι αυτοί είναι και η αιτία που “σφάζεται” με τον κ.Μητσοτάκη στα πόδια των στελεχών του ΚΙΝ.ΑΛ.

Κωνσταντίνος Κουτσονάσιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης