"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Τρικάλων καταγγέλλει αυταρχισμό στις μαθητικές κινητοποιήσεις

lafarm

Σχετικά άρθρα

ToΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Τρικάλων καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών που αυτές τις ημέρες αγωνίζονται (με όποιο  τρόπο  αυτοί αποφασίζουν) για το δικαίωμα  τους στη μόρφωση ,για δημόσια και δωρεάν παιδεία, δηλώνοντας ότι απέναντι στο δόγμα «νόμος και τάξη» ,ο λαός και οι εργαζόμενοι θα υψώσουν το δικό τους τείχος.

    Η εμπλοκή της αστυνομίας στη λειτουργία των δημόσιων σχολείων είναι επικίνδυνη εξέλιξη και παραπέμπει σε άλλες εποχές ! Δείχνει την προσπάθεια της συγκυβέρνησης και των εκφραστών της σε τοπικό επίπεδο να περάσει δια πυρός και σιδήρου τη βάρβαρη πολιτική της στο χώρο της εκπαίδευσης, χρησιμοποιώντας ακόμα και τον κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό.  Επιδιώκει να τρομοκρατήσει όσους αγωνίζονται, όσους αντιπαλεύουν τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, το «νέο» σχολείο, το κομμένο και ραμμένο στις σημερινές ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου. Αυτό το «νέο» σχολείο, μέσω του οποίου θέλουν να διαμορφώσουν, πιο αποφασιστικά από όσο το έκαναν μέχρι τώρα, τον αυριανό εργαζόμενο των 300 ευρώ, της απλήρωτης δουλειάς ήλιο με ήλιο, χωρίς δικαιώματα, μέσω του οποίου ξεδιαλέγουν και διαχωρίζουν τα παιδιά των εργατικών-λαϊκών οικογενειών από νωρίς, τα στέλνουν μέσω της μαθητείας στην εκμετάλλευση, αυξάνουν τον αριθμό εκείνων που εγκαταλείπουν το σχολείο. Επιδιώκει να βάλει στο “γύψο” όποιον δεν σκύβει το κεφάλι απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, πλουτοκρατίας, Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα τρομοκρατεί τους μαθητές, τους οποίους αύριο θα τους τρομοκρατήσει ως εργαζόμενους.
   Οι μαθητές αντιδρούν στη βαρβαρότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι ίδιοι και οι γονείς τους στα σπίτια  τους και στο σχολείο τους, αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στη μόρφωση και τη ζωή  και καλά κάνουν. Έτσι θέλουμε τα παιδιά μας. Όρθια!!! Μαχητές!!!
     Ως ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ καταδικάζουμε  την αυταρχική και τρομοκρατική στάση της Διευθύντριας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Κάκλα, η οποία επικαλούμενη το νόμο, κάλεσε την αστυνομία  στα σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη. Ευθύνη έχουν και οι Διευθυντές  του 8ου και 6ου  ΓΕΛ οι οποίοι  δέχτηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να βρίσκονται   οι αστυνομικοί ,και μάλιστα χωρίς διακριτικά στοιχεία (δεν ήταν ένστολοι) έξω από τα συγκεκριμένα σχολεία. Ο Διευθυντής  δε του 8ου Λυκείου προσπαθώντας να τρομοκρατήσει μαθητές και γονείς απειλούσε με εισαγγελική παρέμβαση.
    Το ΠΑΜΕ καλεί  τους διευθυντές όλων  των σχολείων να μη βάζουν εμπόδια στη μαζική δράση μαθητών, να βγάλουν τις  παρωπίδες που τους έχει φορέσει το σύστημα. Να πάψουν να είναι και θύτες και θύματα. Να συνειδητοποιήσουν ότι υπηρετούν τη νομιμότητα του άδικου, τη νομιμότητα της ταξικής εκμετάλλευσης και να πορευθούν με το δίκιο των πολλών.
     Οι μαθητές οφείλουν να δρουν πρωτοπόρα, αγωνιστικά μέσα από τα 15μελή και τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων , για την ενίσχυση της μαζικότητας και αποφασιστικότητας των μαθητικών αγώνων, την απόκρουση της προσπάθειας ποινικοποίησης των δίκαιων αγώνων τους, το συντονισμό του αγώνα τους με το ταξικό κίνημα.
    Καλούμε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς να περιφρουρήσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, να εξασφαλίσουν τη μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τους, να διαμορφώσουν κοινό μέτωπο λαϊκής αντεπίθεσης για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
    Εκπαιδευτικοί , Γονείς , Μαθητές  ,Εργαζόμενοι πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση απέναντι στον αυταρχισμό και την καταστολή σε βάρος των εργαζομένων που αγωνίζονται, σε βάρος της νεολαίας που παλεύει για τα δικαιώματά της.
Ο οργανωμένος, μαζικός κι αποφασιστικός αγώνας είναι η δύναμή μας
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης