"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12 C
Trikala

Το Ποτάμι Ν. Τρικάλων καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν ΝΑΙ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Potami

Τι σημαίνει ΝΑΙ- Τι σημαίνει ΟΧΙ –

ΝΑΙ σημαίνει ευρώ. ΝΑΙ σημαίνει ευρώ με θυσίες, αλλά με προοπτική. ΝΑΙ σημαίνει ότι οι τεράστιες θυσίες των πολιτών εδώ και μία πενταετία δεν θα πάνε χαμένες. ΝΑΙ σημαίνει σταδιακή, αλλά γρήγορη επάνοδο στην κανονικότητα και την λειτουργία των τραπεζών. ΝΑΙ σημαίνει επιβίωση και ελπίδα.

ΟΧΙ σημαίνει δραχμή. ΟΧΙ σημαίνει νέο νόμισμα σε μερικούς μήνες και όχι αμέσως. ΟΧΙ σημαίνει παράλληλη οικονομία και μαύρη αγορά, αφού κανείς δεν θα δέχεται δραχμές για πληρωμή. ΟΧΙ σημαίνει ότι συντάξεις δεν θα καταβληθούν, γιατί στα ταμεία του κράτους έχει μείνει 1,7 δις, το οποίο με τους παρόντες ρυθμούς αναλήψεων θα εξαντληθεί σε έξι μέρες. OXI σημαίνει ότι δεν θα πληρωθούν οι συντάξεις ΟΑΕΕ και ΟΓΑ για τον Ιούνιο- για τις οποίες λείπουν ακόμη 570 εκατομμύρια ευρώ. ΟΧΙ σημαίνει απόλυτο σκοτάδι.

ΝΑΙ σημαίνει ότι το δημόσιο χρέος παραμένει στα επίπεδα που βρίσκεται και είναι σε ευρώ. ΝΑΙ σημαίνει ότι τα στεγαστικά δάνεια θα μείνουν με τα επιτόκια που έχουν τώρα. ΝΑΙ σημαίνει ότι θα πληρώνονται μισθοί και συντάξεις σε ευρώ. ΝΑΙ σημαίνει ότι τα κεφάλαια θα επανέλθουν στη χώρα. ΝΑΙ σημαίνει συνέχιση του ΕΣΠΑ και ολοκλήρωση των μεγάλων έργων που δίνουν ψωμί στον κόσμο. ΝΑΙ σημαίνει ότι οι τράπεζες θα ανακτήσουν πρόσβαση σε ζεστό χρήμα και θα μπορούν να χορηγούν δάνεια.

ΟΧΙ σημαίνει επιστροφή της δραχμής. Μιας δραχμής που θα υποτιμάται συνεχώς με το ευρώ και που δεν θα μπορεί να συνδεθεί με σταθερή ισοτιμία με αυτό (αυτό το πείραμα απέτυχε στην Αργεντινή). ΟΧΙ σημαίνει νέο νόμισμα που θα υποτιμηθεί τουλάχιστον 50% έναντι του ευρώ. OXI σημαίνει ότι μας περιμένουν ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες καθώς ακόμη κι αν επιστρέψουμε στη δραχμή θα χρειαστούν μήνες μέχρι να τυπωθεί, να κυκλοφορήσει και να φτάσει στα χέρια μας και τις τράπεζες το νέο νόμισμα. Μέχρι τότε δεν θα κυκλοφορούν ούτε δραχμές ούτε ευρώ. ΟΧΙ σημαίνει μετατροπή του δημόσιου χρέους σε δραχμές, που με τη νέα ισοτιμία θα αυξηθεί τουλάχιστον κατά 50%. ΟΧΙ δεν σημαίνει διαγραφή του δημόσιου χρέους, το οποίο η Ελλάδα χρωστά στα κράτη της ΕΕ και επιβολή νέου διεθνούς οικονομικού ελέγχου για την αποπηρωμή του. ΟΧΙ σημαίνει πληθωρισμός τουλάχιστον 40%, στα επίπεδα δηλαδή του 1950, και μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, δηλαδή μαύρη αγορά. ΟΧΙ σημαίνει μείωση του ΑΕΠ κατά ένα τρίτο τον πρώτο χρόνο. ΟΧΙ σημαίνει τουλάχιστον πάγωμα μισθών και συντάξεων επ’αόριστον και πληρωμή τους αν όχι με δραχμές, με ομόλογα. ΟΧΙ σημαίνει ξεπούλημα του εθνικού πλούτου σε εξευτελιστικές τιμές. ΟΧΙ σημαίνει ότι καμία νέα επένδυση δεν θα έρθει στην Ελλάδα. ΟΧΙ σημαίνει κλείσιμο όλων των υγιών βιομηχανιών που δεν θα έχουν ευρώ για να αγοράζουν πρώτες ύλες. Όλα αυτά έχουν συμβεί στην Αργεντινή που χρεοκόπησε και που είναι το όνειρο της ολέθριας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΝΑΙ σημαίνει παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. ΝΑΙ σημαίνει ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ΝΑΙ σημαίνει εθνική ακεραιότητα. ΝΑΙ σημαίνει εθνική ασφάλεια σε μια γειτονιά που βυθίζεται στην αποσταθεροποίηση. ΝΑΙ σημαίνει ανοιχτά σύνορα με την Ευρώπη, ελεύθερη κυκλοφορία και ελεύθερη πρόσβαση των τουριστών στην Ελλάδα. ΝΑΙ σημαίνει ότι τα παιδιά μας θα πηγαίνουν στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια με το πρόγραμμα Εράσμους. ΝΑΙ σημαίνει Ευρωπαϊκή Ελλάδα.

ΟΧΙ σημαίνει έξοδος από το ευρώ, όπως έχουν επισημάνει όλοι οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ. ΟΧΙ σημαίνει έξοδος από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση (« Αν η Ελλάδα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, θα πρέπει να εγκαταλείψει και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο και αναπόφευκτο » έγραφε ο Βαρουφάκης το 2012). ΟΧΙ σημαίνει αναστολή της συνθήκης Σένγκεν (το έχει ήδη προτείνει ο κυβερνητικός βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης τον Μάρτιο του 2015), δηλαδή της ελεύθερης πρόσβασης Ελλήνων στην Ευρώπη και Ευρωπαίων στην Ελλάδα. ΟΧΙ σημαίνει βίζα για τους τουρίστες, δηλαδή ερήμωση της χώρας από τουρίστες. ΟΧΙ σημαίνει κλειστά σύνορα. ΟΧΙ σημαίνει απώλεια εθνικής ισχύος.

ΝΑΙ σημαίνει ομαλή συνέχεια της λειτουργίας των νοσοκομείων. ΝΑΙ σημαίνει αποκατάσταση της ροής της χρηματοδότησης των νοσοκομείων.

ΟΧΙ σημαίνει κατάρρευση των νοσοκομείων, των οποίων τη χρηματοδότηση και τα αποθεματικά έχει λεηλατήσει η κυβέρνηση (το διάστημα Ιανουάριος – Απρίλιος 2014 τα νοσοκομεία έλαβαν τακτική χρηματοδότηση ύψους 229,6 εκατ. ευρώ, εφέτος για το ίδιο διάστημα έχουν λάβει μόλις 43,3 εκατ. ευρώ). ΟΧΙ σημαίνει ελλείψεις σε ιδιαίτερα ακριβά φάρμακα που είναι μόνο εισαγόμενα. ΟΧΙ σημαίνει ότι με κλειστά σύνορα πολίτες με σοβαρές ασθένειες δεν θα μπορούν να νοσηλευθούν στο εξωτερικό, και γιατί δεν θα έχει το ελληνικό κράτος χρήματα για τα νοσήλιά τους και γιατί οι διατραπεζικές συναλλαγές θα είναι παγωμένες. ΟΧΙ σημαίνει ότι οι πλούσιοι και όσοι έχουν χρήματα στο εξωτερικό θα μπορούν να νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές και ότι οι φτωχοί θα πεθαίνουν στους δρόμους. ΟΧΙ σημαίνει δελτίο στα τρόφιμα, όπως έχει πει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας.

Απο το Γραφείο Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης