"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.8 C
Trikala

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων στηρίζει τους εργαζόμενους του εργοστασίου γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ :

lafarm

Σχετικά άρθρα

Χαιρετίζει τη θαρραλέα στάση των εργαζομένων στο Εργοστάσιο Γάλακτος Τρικάλων  να απορρίψουν , μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις τους ,  τις συντονισμένες μεθοδεύσεις της Διοίκησης της «Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών» , της διοίκησης του  Εργοστασίου και των διευθυντών του, που χρησιμοποιούν «το μαστίγιο»  αλλά και «το καρότο» για να τους διασπάσουν.

Οι εργαζόμενοι του συνεταιριστικού Εργοστασίου Γάλακτος Τρικάλων “ΤΡΙΚΚΗ” βρίσκονται αυτές τις μέρες υπό το καθεστώς έντονων πιέσεων από τη διοίκηση του εργοστα­σίου για να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας, που σημαίνει την κατάρ­γηση της κλαδικής σύμβασης και μειώσεις που ξεπερνούν το 30% στους μισθούς τους.

Συνάδελφοι, οι κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων πιστές στις κατευθύνσεις της ΕΕ και τη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου, έφτιαξαν ολόκληρο οπλοστάσιο αντεργατικών νόμων.

Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανοίγει ακόμα περισσότερο τις ορέξεις των μεγάλων επιχειρήσεων αφού με τα σχέδια εφαρμογής του 3ουμνημονίου (που στηρίζουν όλα τα κόμματα που το ψήφισαν) ενισχύεται η ανεξέλεγκτη ασυδοσία προς τους εργαζόμενους, θέλουν να απαλλαγούν πιο γρήγορα από τα όσα δικαιώματα μας απέμειναν.

Σ΄αυτούς τους νόμους και σε αυτές τις κυβερνήσεις στηρίζεται και η εργοδοσία του εργοστασίου γάλακτος «ΤΡΙΚΚΗ», γι΄αυτό έκοψαν μισθούς και επιδόματα, γι΄αυτό θέλουν να μειώσουν κι άλλο τους μισθούς, να προχωρήσουν σε ατομικές συμβάσεις, γι΄αυτό και απειλεί με απολύσεις, την ίδια ώρα που προσλαμβάνει νέους εργαζόμενους πιο φτηνούς και ευέλικτους.

Είναι  χαρακτηριστικό της αποφασιστικότητας των εργαζομένων  το γεγονός ότι «έκαναν στην άκρη»  το εργοδοτικό και συμβιβασμένο προεδρείο του σωματείου, πήραν την τύχη στα χέρια τους,  και συγκρότησαν με συλλογικές και μαζικές διαδικασίες επιτροπή που οργανώνει τον αγώνα .

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου αλλά και τον πρόεδρο του ΔΣ που ανέλαβε την εργολαβία για λογαριασμό της διοίκησης της εταιρείας, ώστε να περάσουν οι μειώσεις στους μισθούς.

ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ!

Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων για να μην καταργηθούν οι ΣΣΕ, να μην μειωθεί ο μισθός τους και να μην απολυθεί κανένας.

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης