"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.4 C
Trikala

Το Σύνταγμα και η Δημοκρατία δεν είναι α λα καρτ ούτε τσιφλίκι κανενός – του Σάκη Κωστούλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η ακραία πόλωση της ελληνικής κοινωνίας δεν επιτρέπει να ακουστεί μια άποψη που δεν είναι ξεκάθαρα ακραία.

Ο Δημήτρης Κουφουντίνας είναι τρομοκράτης δολοφόνος αλλά συγχρόνως ένας κρατούμενος με στοιχειώδη δικαιώματα σε ένα κράτος δικαίου.

Η Δημοκρατία προστατεύει το κοινωνικό σύνολο επιβάλλοντας περιορισμό των δικαιωμάτων στα επικίνδυνα στοιχεία χωρίς όμως να καταργεί την ουσία του δικαιώματος της ζωής.

Στην περίπτωση του Κουφοντίνα η κυβέρνηση μπορούσε να συμφωνησει σε ανύποπτο χρόνο στο νόμιμο αίτημα.

Δεν αφήνεις κάποιον να πεθάνει.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας καταδικάστηκε και κατακρίθηκε για τις πράξεις του.

Εμείς που ζητάμε να μην πεθάνει ένας κρατούμενος από απεργία πείνας, υπερασπιζόμαστε αξίες και όχι πρόσωπα ή πράξεις.

Η πολιτική κρίνεται σε βάθος χρόνου. Οι υπεύθυνοι που λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις πρέπει να βλέπουν τον αντίκτυπό μακροπρόθεσμα.

Ξεκάθαρα απεχθάνομαι την τρομοκρατία αλλά δεν θέλω να πεθάνει κάποιος άνθρωπος.

Ελπίζω να εκτονωθεί η κατάσταση προς όφελος του κοινού καλού.

Σάκης Κωστούλας

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Aν ο κρατούμενος θεωρεί ότι είναι παράνομες οι αποφάσεις που αφορούν τις διαδικασίες μεταγωγής τους, ας προσφύγει κατά αυτών, διεκδικώντας την αναστολή ή ακύρωση τους, όπως έχει πράξει κατά το παρελθόν, όταν επιδίωκε άδειες…Αντίθετα διαλέξε τον εκβιασμό της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, όπως κάνουν οι τρομοκράτες.

  2. Τι τύχη να είχε άραγε σε έναν κομμουνιστικό παράδεισο ο δολοφόνος συγγενους του γραμματέα του κόμματος;
    Τι είδους δικαιώματα και επιλογές θα είχε;

  3. Προς Nothingman. Δεν ξερουμε τι ΘΑ εκανε ο Γ.Γ. σε μια αλλη χωρα, ΞΕΡΟΥΜΕ ομως τι εκανε ο πεθερος του νεκρου στην δικη μας…. Εβγαλε τον Παττακο με ανηκεστο βλαβη κι εζησε αλλα 30 χρονια εκτος φυλακης!!!!! Παιξε μπαλιτσα τωρα εδω , κι οχι στην εξεδρα!!!!! Ελεος πια…..σχολια ετσι για ναχαμε να λεγαμε!!!!!!

    • Νemesis Οι πολυ-ισοβίτες στην Ελλάδα εκτίουν max 25 χρόνια, και όλοι οι άλλοι λιγότερα…Ο Κουφοντίνας με φωτογραφικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, απο τα 19 έτη θα έχει δικαίωμα να αποφυλακιστεί. Οπότε άσε τα κυρήγματα…

  4. Χρειαζεται πραγματικα μεγαλη φαντασια να εκμαιευσεις ΚΗΡΥΓΜΑ μεσα απο ενα πραγματικο γεγονος που ανεφερα στο σχολιο μου. το προσπερνω ομως ,,,,προς διευκολυνση της κουβεντας! Η ιδεολογικη μου διαφορα τοσο με τον Κουφοντινα , οσο και με τον Συριζα ειναι χαωδης!!! Πανω στους ιδιους νομους σκυλευουν διαχρονικα ολες οι κυβερνησεις μεχρι τωρα και καταφεραν να πεταξουν στα σκουπιδια καθε δικαιωμα ανθρωπινο ελευθερων αλλα και φυλακισμενων… Μεχρι εκει φτανει η δημοκρατια τους! Αν δεν το καταλαβαινετε δικο σας θεμα!!! Με ενοχλει πολυ η επιλεκτικοτητα σας σχετικα με το θεμα Κουφοντινα… Ενας στυγνος δολοφονος ειναι που θα τον ηρωποιησει η ιδια η κυβερνηση Το ιδιο στυγνοι δολοφονοι ειναι και οι σατανιστες που απο χρονια εχουν αποφυλακιστει, μαζι με αυτους χιλιαδες ναρκεμποροι. Δεν ειδα αναλογη ευαισθησια!!!!

    • Αποφυλακίστηκαν με τις ίδιες διατάξεις, που ισχύουν και για τον Κουφοντίνα. Η Δημοκρατία έχει τις ίδιες διατάξεις για όλους. Δε θα εκβιαστεί από έναν τρομοκράτη, που σέβεται μόνο αποφάσεις λειτουργών της δικαιοσύνης που τον συμφέρουν και όταν δεν τον συμφέρουν κάνει απεργία πείνας. Αν άυριο κάνει απεργία πείνας ο κρατούμενος της ΧΑ, θα εκβιαστεί η Δημοκρατία ? Η 17Ν και η ΧΑ, στοχεύουν στην κατάργηση της Δημοκρατίας, δεν θα τους περάσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης